kapral82 Napisano 26 Październik 2008 Autor Napisano 26 Październik 2008 Panowie wyskoczyła mi taka szabelka i chciałbym sie coś dowiedzieć na jaj temat.Osobiście podejrzewam ze to jakiś rodzaj pruskiej artyleryjskiej szabelki.Ale może ktoś mi powie o niej coś więcej,za wszelkie sugestie z góry dziękuje.
kowalinho Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 Bardzo słusznie podejrzewasz ;-)Szabla niemiecka oficera artylerii - wzoru dokładnego nie znam, z pewnością koniec XIX wieku lub początek wieku XX
kapral82 Napisano 26 Październik 2008 Autor Napisano 26 Październik 2008 Wielkie dzięki kowalinho za szybką odpowiedz.Ale może jeszcze ktoś wie jaki to dokładnie wzór?
Pytanie
kapral82
Panowie wyskoczyła mi taka szabelka i chciałbym sie coś dowiedzieć na jaj temat.Osobiście podejrzewam ze to jakiś rodzaj pruskiej artyleryjskiej szabelki.Ale może ktoś mi powie o niej coś więcej,za wszelkie sugestie z góry dziękuje.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.