Arbi1000 Napisano 25 Październik 2008 Autor Napisano 25 Październik 2008 Czy zna ktoś prosty program do nawigacji pod Windows Mobile 6?Chodzi mi o zapamietanie punktu wyjściowego i później nawigowanie na ten punkt w linii prostej.Próbowałem z AutoMapą ale to nie to.Czy macie jakieś doświadczenia w tym zakresie?
Arbi1000 Napisano 27 Październik 2008 Autor Napisano 27 Październik 2008 W OZIm kalibrowałem mapy ale nie korzystałem z niego w nawigacji.Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że ten program wymaga map.Ja cały czas szukam narzędzia, które będzie pokazywać dwa punkty bez mapy (moje miejsce i cel marszruty), kierunek w któtym muszę się poruszać i odległość od celu.Próbowałem trochę Noni GPSPlot, ale coś jest nie tak.Niby pokazuje odległość i linię łączącą te dwa miejsca, ale gorzej jest z pokazywaniem kierunku w którym należy się poruszać.Przyjrzę się dokładniej OZIemu, może coś wyjdzie.
miemik Napisano 27 Październik 2008 Napisano 27 Październik 2008 może to Ci pomoże:1. http://gpsmaniak.com/new/porady-kalibracja.htmi to:2. http://forum.symbianos.pl/viewtopic.php?f=71&t=55&st=0&sk=t&sd=apozdrawiam
Arbi1000 Napisano 28 Październik 2008 Autor Napisano 28 Październik 2008 Dzieki koledzy za podpowiedzi.Sciągnołem z netu mapy sztabowe (skalibrowane) interesujących mnie terenów, zainstalowałem Ozi CE i wszystko śmiga.Myśę, że mieliście racje.Biorąc pod uwagę dostępność map całego kraju (1052 sztuki),to rozwiązanie jest chyba optymalne.Jutro sprawdzę dokładnie w terenie.W każdym razie, moje miejcsce zamieszkania zlokalizował bezbłędnie.
miemik Napisano 29 Październik 2008 Napisano 29 Październik 2008 no to jeszcze jedna porada - nie zapomnij że w smartcomGPS mapy możesz dokalibrować do trasy którą masz przebytą (narysowaną) wcześniej - najlepiej sie to robi wykorzystując przesunięcie liniowe" - 100% trafień - powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.