pawelec Napisano 8 Listopad 2008 Autor Napisano 8 Listopad 2008 Witam wszystkich serdecznie , polatałem sobie już troszeczkę z kortezem . Powiem tak , miałem raz niewielkie problemy ze wzbudzaniem się wykrywacza , niewiem nie było w okolicy żadnych linii , temperatura na zewnątrz + 10 ale durza wilgotność . Dyskryminacja super , jest już troche fantów , bardzo duża oszczędność batrii . Zasięg w dyskryminacji naprawde zadowalający .....Pozdrowionka .....
Dziki Napisano 9 Listopad 2008 Napisano 9 Listopad 2008 Muszę stanąć w obronie Tesoro (i Denara). Jeśli chodzi o wpływ linii elektycznych to przynajmniej w wypadku F75 SZZ grubo sie myli. Z Tesoro można spokojnie chodzi pod drutami od których z F75 trzeba się trzymać co najmniej w odległości 30 metrów.Miałem Tesoro Tejona - nigdy nie spotkałem sie ze wzbudzaniem wykrywacza pod wpływem czynników zewnętrznych (pomijam dzownienie komórki), natomiast w F75 to się zdarza (nie za czesto, ale jednak).Ciekawi mnie kiedy Tsoro wypuści coś z możliwościami Tejona/Vaquero z wyświetlaczem. Poważnie zastanawiałbym się nad zakupem.
Raned Napisano 9 Listopad 2008 Napisano 9 Listopad 2008 Nie wiem co pawelec rozumie przez wzbudzanie się wykrywacza. Do ustawiania stabilności wykrywacza służy pokrętło czułości (Sensivity), wystarczy nieco skręcić.Nie polecam używania Superstrojenia przez pierwsze 2 miesiące, dopóki nie pozna się wykrywacza dokładnie.Wracając do dyskryminacji; jeżeli szukamy i jesteśmy w miejscu występowania słaboprzewodzących denarków czy nawet szelągów miejskich, należy dyskryminację zmniejszyć poniżej Iron, aby je znajdować.
pawelec Napisano 11 Listopad 2008 Autor Napisano 11 Listopad 2008 Chodziło mi o to że wykrywacz zaczął wydawać z siebie fałszywe dzwięki . Czułość musiałem skręcić prawie na maksimum w lewo dopiero się ustabilizował , ale zasięg był tak mizerny że musiałem zakończyć poszukiwania ....
Raned Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 Może wykrywacz uległ zawilgoceniu i pewnie po wysuszeniu zachowuje się normalnie. Radzę podczas opadów i dużej wilgotności używać pokrowiec na elektronikę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.