Skocz do zawartości

Tesoro Cortes?

pawelec

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich serdecznie , polatałem sobie już troszeczkę z kortezem . Powiem tak , miałem raz niewielkie problemy ze wzbudzaniem się wykrywacza , niewiem nie było w okolicy żadnych linii , temperatura na zewnątrz + 10 ale durza wilgotność . Dyskryminacja super , jest już troche fantów , bardzo duża oszczędność batrii . Zasięg w dyskryminacji naprawde zadowalający .....Pozdrowionka .....
Napisano
Muszę stanąć w obronie Tesoro (i Denara). Jeśli chodzi o wpływ linii elektycznych to przynajmniej w wypadku F75 SZZ grubo sie myli. Z Tesoro można spokojnie chodzi pod drutami od których z F75 trzeba się trzymać co najmniej w odległości 30 metrów.

Miałem Tesoro Tejona - nigdy nie spotkałem sie ze wzbudzaniem wykrywacza pod wpływem czynników zewnętrznych (pomijam dzownienie komórki), natomiast w F75 to się zdarza (nie za czesto, ale jednak).

Ciekawi mnie kiedy Tsoro wypuści coś z możliwościami Tejona/Vaquero z wyświetlaczem. Poważnie zastanawiałbym się nad zakupem.
Napisano
Nie wiem co pawelec rozumie przez wzbudzanie się wykrywacza. Do ustawiania stabilności wykrywacza służy pokrętło czułości (Sensivity), wystarczy nieco skręcić.
Nie polecam używania Superstrojenia przez pierwsze 2 miesiące, dopóki nie pozna się wykrywacza dokładnie.
Wracając do dyskryminacji; jeżeli szukamy i jesteśmy w miejscu występowania słaboprzewodzących denarków czy nawet szelągów miejskich, należy dyskryminację zmniejszyć poniżej Iron, aby je znajdować.
Napisano
Chodziło mi o to że wykrywacz zaczął wydawać z siebie fałszywe dzwięki . Czułość musiałem skręcić prawie na maksimum w lewo dopiero się ustabilizował , ale zasięg był tak mizerny że musiałem zakończyć poszukiwania ....
Napisano
Może wykrywacz uległ zawilgoceniu i pewnie po wysuszeniu zachowuje się normalnie. Radzę podczas opadów i dużej wilgotności używać pokrowiec na elektronikę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie