michal1514 Napisano 20 Październik 2008 Autor Napisano 20 Październik 2008 MAcie jakieś pomysły jak wyczyścić manierke aluminiowa ?? w niektorych miejscach widac czystą powierzchnie...probowalem szczoteczka i woda ale nic nie daje
hubciu93 Napisano 21 Październik 2008 Napisano 21 Październik 2008 Witam miałem ten sam problem tylko,że z innym aluminiowym fantem. Kolega Szybki1 poradził mi taką oto sposób. cilit kamień i rdza lub jakikolwiek płyn typu kamień i rdza "na początek rozcieńczyć 1część płynu 2części wodymoczyć i co kilka godzin przecierać np.szczoteczką do zębówjak bądą słabe efekty to zwiększać stężenie płynusprawdzone na PRL'owskich złotówkach i medalikachefekty zadowalającemonetki jak z mennicyo ile nie chce kolega użyć manierki w rekonstrukcji i z niej pićpozdrawiam Hubert
michal1514 Napisano 21 Październik 2008 Autor Napisano 21 Październik 2008 oki dzieku hubciu :)) wyproboje metode :D
sindbad Napisano 22 Październik 2008 Napisano 22 Październik 2008 Bardzo dobre efekty daje czyszczenie pasta TEMPO, można ja nabyć w sklepach z akcesoriami do samochodów.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.