loslos Napisano 18 Październik 2008 Autor Share Napisano 18 Październik 2008 WitamOd dłuższego czasu dręczy mnie pytanie....Może ktoś będzie wiedział czy to mozliwe ???Latem roku 1981 widziałem w Giżycku T-34 - jadącego o własnych siłach. Czy to możliwe, czy był to zwid wywołany całonocną jazdą pociągiem powiązaną z konsumpcją C2H5OH ????A może jakiś film kręcili tam wtedy ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozfig Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 W Giżycku w latach 80-tych stacjonował 11 pułk czołgów 1 DZ wyposażony właśnie w czołgi T-34/85. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loslos Napisano 18 Październik 2008 Autor Share Napisano 18 Październik 2008 Znaczy to nie było delirium ....... uffffff ;)Dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg66 Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 Mój znajomy który służył w wojsku właśnie w jednostce w Giżycku mówił o tym teciaku ze jest na chodzie sami żołnierze go wyremontowali ale czy tam jeszcze jest i czy na chodzie to nie wiem.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loslos Napisano 18 Październik 2008 Autor Share Napisano 18 Październik 2008 greg66 - mam rozumieć, że był na chodzie w ostatnich latach ???Powtarzam, że ja widziałem teciaka w Giżycku 27 lat temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg66 Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 O tym czołgu słyszałem z 10 lat temu, znajomy mówił ze jak chce to zabierze mnie do Giżycka żeby pokazać teciaka na chodzie.Kontakt sie urwał i teciaka nie zobaczyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg66 Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 Opowiadał ze ten czołg wyremontowali sami żołnierze na warsztatach ale to wszystko zasłyszane wiec nie chciałbym wprowadzać w błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asdg70 Napisano 22 Październik 2008 Share Napisano 22 Październik 2008 W przewodniku rowerowym R. Karuso jest informacja że jadąc ul. WP wzdłuż płotu jednostki w Giżycku można zobaczyc stojący jako pomnik amerykański transporter z czasów II WŚ" wiecie coś o tym? I drugie pytanie kiedyś na forum odkrywcuy była informacja że jeszcze pod koniec lat 90-tych na lotnisku w podgiżyckim Perkunowie stały Flaki 88. Ma ktos może informację o nich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.