suchy84 Napisano 16 Październik 2008 Autor Napisano 16 Październik 2008 WitamMam pytanie odnośnie tego modelu Jabla.Czy ktos z kolegów posiada takowy?Jaka się sprawuje???Z góry dzięki za informacjehttp://www.allegro.pl/item456589956_wykrywacz_metali_jabel.html
Twetty Napisano 16 Październik 2008 Napisano 16 Październik 2008 Wygląda na zwykłego Jabla w którym niektórzy stosują zasilanie 12V zamiast 9, co poprawia podobno zasięgi wykrywacza. Jest aktualnie taka sama aukcja o nazwie Jabel 2 tego samego sprzedawcy, widać niektórzy stosują różne metody dla przyciągnięcia klienta, no a te dwa metry zasięgu no cóż chciałbym to widzieć w praktyce :) pozdro
płomyk Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 siema tego sprzeta w rekach mialem ale powiem ci krotko jestem zadowolony ale mam cierpliwosc i wiedzialem gdzie kopac aby nieblo od groma zlomu. bajka wyglada tak zasieg dobry wielu przebijesz zdecydowanie, ale niema dyskryminacji i jezeli masz jakies fajne miejscowki zasmiecone to masz duzy problem . ogolnie polecam ale niemasz tego konfortu co np z proxima fisherem itp.pozdro
Manierkarz Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 Witam.Kupiłem Jabla od tego samego Pana.Dobra i solidna robota.Nic nim narazie nie znalazłem (nie mam czasu)Pozdrawiam Manierkarz
suchy84 Napisano 17 Październik 2008 Autor Napisano 17 Październik 2008 Dzięki za opinie.Płomyk, mam jeszcze pytanie dotyczące wytrzymałości baterii, bo producent napisał że alkaiczne wytrzymają 30 godzin.A więc troche mało. Jak to się ma do praktyki???pzdr
KRANIK Napisano 17 Październik 2008 Napisano 17 Październik 2008 suchy jak nie masz praktyki to te 30h jest bardzo dużo na jakieś 7 wypadów, 3-4godz. dziennie kopania to sporo uwierz, mam kolegę który kupił jabelka ale go szybko się pozbył bo tak jak kolega napisał nie miał konkretnych miejscówek i się nakopał śmieci!będziesz musiał mieć sporo cierpliwości do tego sprzętu, chociaż znam cierpliwych którzy sobie go chwalą.
suchy84 Napisano 17 Październik 2008 Autor Napisano 17 Październik 2008 A ja jestem cierpliwy...A jak sie miejscówkę namierzy to tak jak teraz jesienią, to od 7 tak do 16 sobie siedze. pzdr
płomyk Napisano 20 Październik 2008 Napisano 20 Październik 2008 niejestem pewien ale od tego samego goscia mialem jabelka. 30h to pochodzisz i to jest prawda ale po 4 ładowaniach tych akumulatorków bedzie sie ich pojemnosc systematycznie zmiejszac powoli az po roku beda trzymac ci 4 godziny. Dobrze je na poczatku sformatowałem a to jest wina tego ze to jest idealna chinszczyzna , normalne akumulatorki maja o wile wiekszą żywotnosc te niestety dobre jakosciowo niesą i doszedłem do wnosku takiego ze lepiej je ładowac 2 płaskimi bateriami bo te to dopiero trzymaja ,daja łany efekt i niemartwisz sie czy akumulatorki sa naładowane ,a z akumul energia schodzi z czasem nieużytku natomiast te plaskie jak wiadomo w ciepłym miejscu ładuja sie minimalnie. ale przy wymiane pobawisz sie z kabelkami. A co do reszty to duzo cierpliwosci jak po ruskich bedziesz łaził to na zlomie zarobisz ja mialem to szczescie ze polskiego troche mialem to obchodzenia to wynik taki ze 90 % to fanty reszta smiecie.
płomyk Napisano 20 Październik 2008 Napisano 20 Październik 2008 Ale cierpliwosc to podstawa , a przez otwory głośnika podczas deszczy woda może naleciec wiec gdy tak sie stanie lepiej go odkrecaj i susz niepatrz na gwarancje, sprzet raczej nieawaryjny a wode bez odkrecania niewysuszysz. ja po tym fakcie zrobilem tak ze zakleiłem te otwory po 1 zabezpieczenie przed woda a po 2 połowa lasu mnie niesłyszy bo te głosniki daja ostro, naklej dwa paski taśmy izolacyjnej i bedzie malina.pozdro
suchy84 Napisano 20 Październik 2008 Autor Napisano 20 Październik 2008 Z głośnikami to fakt. Słychać je w całym lesie. Puki co podpiołem 8 baterii alkaicznych co daje 12V, ale potem zobacze jak działa na 2-ch płaskich.A co do zasięgu to daje rade:-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.