michal16 Napisano 15 Październik 2008 Autor Napisano 15 Październik 2008 Witam. Co to za siekiera w opisie przedmiotu jest napisane że jest to carska . Czy jest ona wojskowa czy cywilna. Z góry dzięki za odpowiedz
michal16 Napisano 15 Październik 2008 Autor Napisano 15 Październik 2008 przypominam sobie , te to jakaś 1/3 całego zapalnika a pocisk jakieś 30 cm
michal16 Napisano 15 Październik 2008 Autor Napisano 15 Październik 2008 Witam. Co to za siekiera w opisie przedmiotu jest napisane że jest to carska . Czy jest ona wojskowa czy cywilna. Z góry dzięki za odpowiedz
kokesh Napisano 15 Październik 2008 Napisano 15 Październik 2008 Znalazłem kiedyś bardzo podobną na ruskich okopach z Iwś .Wydawało mi się na początku że to zwykły topór rzeźniczy ,lecz jak kumpel pokazał mi taką samą znalezioną w zupełnie innym miejscu związanym również z Iwś zrodziło się podejrzenie że mogą to być topory saperskie używane w Carskiej Armii .Charakterystyczne jest to że przy dużej powierzchni ostrza są bardzo płaskie ,tak jak by służyły nie tylko do rąbania ale i można by nimi np. kopać .Pozdro...
michal16 Napisano 15 Październik 2008 Autor Napisano 15 Październik 2008 Witam. No właśnie w opisie jest że jest to carcka siekierka, a wiec może mieć zwiazek .Pozdrawiam
Pytanie
michal16
Witam. Co to za siekiera w opisie przedmiotu jest napisane że jest to carska . Czy jest ona wojskowa czy cywilna. Z góry dzięki za odpowiedz
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.