blaszak Napisano 9 Październik 2008 Autor Napisano 9 Październik 2008 Witam!Czy ktoś z szanownych kolegów wie może jaki tytuł ma książka pana Karpińskiego (niestety imienia nie znam),na temat walk na kępie radwankowskiej pod Górą Kalwarią??Będę wdzięczny za tytuł książki lub jakieś info.A może ktoś ma jakieś materiały na temat walk w tamtej okolicy??mój nr gg 9976015.pozdrawiam!
feld Napisano 9 Październik 2008 Napisano 9 Październik 2008 W Pismie slady wydanie Warszawa 2004-Wspomnienia przysłane na konkurs ogłoszony z okazji 10-lecia Zwiazku Zołnierzy Ludowego Wojska Polskiego,Jest bardzo wstrzasajaca opowiesc Stanisława Sosny-Sarno Majaca około 50 stron-w tamtym czasiezastepca dowódcy 7 kompani 3 batalionu mjr Rembezy-pod Tytułem,Bez Przystani,.Opowiesc dotyczy tylko i wyłacznie walk na terenie Kepy Radwankowskiej,na której to autor walczył od poczatku do konca.Bardzo wstrzasajacy opis Człowieka który tam był.Polecam.
blaszak Napisano 9 Październik 2008 Autor Napisano 9 Październik 2008 Masz może jakieś skany tego lub można gdzieś to zdobyć??
feld Napisano 9 Październik 2008 Napisano 9 Październik 2008 Pchnij mi emailem adres to ci to porzycze w przyszłym tygodniu i sobie skserujesz
blaszak Napisano 9 Październik 2008 Autor Napisano 9 Październik 2008 ok,dzięki bardzo :))zaraz wysyłam:))
feld Napisano 9 Październik 2008 Napisano 9 Październik 2008 tak doszedł.Nic nie wysyłaj.W sobote lub poniedziałek ci wysle.
havir Napisano 5 Listopad 2008 Napisano 5 Listopad 2008 Panowie a macie moze coś w wersji elektronicznej? kurcze też bym bardzo prosił o mejla. albo papier albo cokolwiek?
Maniek7_2006 Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 moim zdaniem nie jest to miejsce godne odwiedzenia do poszukiwań(bo do oglądania dzikiej przyrody jak najbardziej) raczej nic się tam nie trafi, wyspa była (podobno) zaminowana w jakiejś części( czytałem w Tygrysku, lub innym źródle) a po wojnie została rozminowana, i przeczesana przez LWP w poszukiwaniu niewypałów itp., byłem tam dwa razy i naprawdę nie polecam, są ciekawsze miejsca w okolicyPozdrO
havir Napisano 16 Styczeń 2009 Napisano 16 Styczeń 2009 Maniek7_2006 a o jakich ciekawszych miejscach piszesz ?
Maniek7_2006 Napisano 18 Styczeń 2009 Napisano 18 Styczeń 2009 nie mówię o bliskiej okolicy, ale tak do 50km, pomyśl trochę gdzie co się działo, a gdzie te ciekawsze dla mnie miejsca to ci Kolego na tacy nie wyłożę niestety:)PozdrO
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.