Skocz do zawartości

Kępa Radwankowska

blaszak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
Czy ktoś z szanownych kolegów wie może jaki tytuł ma książka pana Karpińskiego (niestety imienia nie znam),na temat walk na kępie radwankowskiej pod Górą Kalwarią??
Będę wdzięczny za tytuł książki lub jakieś info.
A może ktoś ma jakieś materiały na temat walk w tamtej okolicy??
mój nr gg 9976015.
pozdrawiam!
Napisano
W Pismie slady wydanie Warszawa 2004-Wspomnienia przysłane na konkurs ogłoszony z okazji 10-lecia Zwiazku Zołnierzy Ludowego Wojska Polskiego,Jest bardzo wstrzasajaca opowiesc Stanisława Sosny-Sarno Majaca około 50 stron-w tamtym czasiezastepca dowódcy 7 kompani 3 batalionu mjr Rembezy-pod Tytułem,Bez Przystani,.Opowiesc dotyczy tylko i wyłacznie walk na terenie Kepy Radwankowskiej,na której to autor walczył od poczatku do konca.Bardzo wstrzasajacy opis Człowieka który tam był.Polecam.
  • 4 weeks later...
Napisano
moim zdaniem nie jest to miejsce godne odwiedzenia do poszukiwań(bo do oglądania dzikiej przyrody jak najbardziej) raczej nic się tam nie trafi, wyspa była (podobno) zaminowana w jakiejś części( czytałem w Tygrysku, lub innym źródle) a po wojnie została rozminowana, i przeczesana przez LWP w poszukiwaniu niewypałów itp., byłem tam dwa razy i naprawdę nie polecam, są ciekawsze miejsca w okolicy

PozdrO
  • 2 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie