Skocz do zawartości

pytanie o Smętka

batagur

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witajcie!

Po dłuższej przerwie wreszcie udało mi się zdobyć swój pierwszy wykrywacz - Smętka. Chciałbym prosić o objaśnienie wszystkich potencjometrów i podpowiedzenie, jak go ustawiać przy różnych typach poszukiwań.
Napisano
szczególnie interesuje mnie jak poprawnie ustawić Ground Balance i Dyskryminacje. Co oznaczają poszczególne stopnie tych opcji? Czy różni się tryb auto od manual?
Napisano
o tak dzięki Sniper tego mi było trzeba niestety sam tam nie dotarłem.

Jeszcze mam pytanko natury czysto teoretycznej. Kiedy używa sie trybu auto a kedy manuala i czym one się charakteryzują?

Czy podczas szukania starszych przemiotów (nie militariów) wyłączam Dyskryminację a Ground Balance ustawiam do guntu?
Napisano
Cze.Kiedy jeszcze chodzilem na smetku to zazwyczaj na trybie auto i nigdy nie uzywalem ground balance.Po prostu nie bylo mi to potrzebne gdyz taki tryb pracy w zupelnosci wystarczal.Dyskryminacja miedzy 2 i 3 to dla mnie najlepsze ustawienie.Uwazaj na przycisk w rekojesci bo moze ci wyskoczyc po dluzszej eksploatacji.Pozdro i daj znac jak wyniki:)
Napisano
Tryb auto -to jest dymaniczny tryb pracy.
Tryb manual-to jest statyczny tryb pracy.
Statyk ma głębszy zasięg i precyzyjne namierzanie,ale trzeba resetowac co chwila np.w okopie.
Dynamik nie porzebuje strojenia,on się stroi-dostraja sam.Ale zasięg mniejszy.Tylko w trybie dynamiczny z dyskryminacją jest rozróznianie kolo czy żelazo.
Poczytaj instrukcję i to kilka razy.
Napisano
właśnie nie mam instrukcji, mam samego gołego smętka ;) Na militarke mniej więcej rozumię, a na żelazo itp? Dzisiaj byłem u siebie na zamku i troche kombinowałem, ale często pojawiał się przerywany sygnał (nie wiem co oznacza). I tak samo problem pojawiał się na niektorych skałkach, bo wykrywacz normalnie reagował na nie jak na metal ? :O

pozdrawiam
batagur@wp.pl

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie