Martino Napisano 28 Wrzesień 2008 Autor Napisano 28 Wrzesień 2008 Witam Wszystkich !Czy ktoś z Was używa może Detech-owskich cewek ? Z tego co wiem to dostępne są do kilku modeli wykrywek.Czy to możliwe,że wykrywacz będzie sprawował się lepiej z cewką wyprodukowaną przez inną firmę niż z oryginalną ?Może któryś z Kolegów (elektroników) może mi to wyjaśnić...Pozdrawiam serdecznie !_Marcin
VanWorden Napisano 28 Wrzesień 2008 Napisano 28 Wrzesień 2008 Witam.Niestety (albo stety) nie jestem elektronikiem, ale używałem sond tej firmy i generalnie nie narzekałem.. Oczywiście wszystko zależy od modelu, bo były gorsze i lepsze. Nie dziwi mnie, że inna firma może produkować akcesoria lepsze od fabrycznych. Jak się rozejrzysz to zauważysz wiele takich przykładów w różnych branżach:)PozdrawiamVW
Martino Napisano 28 Wrzesień 2008 Autor Napisano 28 Wrzesień 2008 Dzięki VanWorden,Skoro piszesz o tych cewkach w czasie przeszłym to chyba nie są jakieś nadzwyczajne, czy tak ? Myślę o skompletowaniu dobrego zestawu i zastanawiam się czy zakup dodatkowej cewki jest uzasadniony.Szukam tylko hobbystycznie.Z tego co wiem to Detech ma cewki do Whites-ów,Minelab-ó i Fisher-ów.Używałeś może (dla porównania) jakichś cewek S.E.F-oskich albo np. z Coiltek-a ?
VanWorden Napisano 28 Wrzesień 2008 Napisano 28 Wrzesień 2008 Martino - w tym momencie mam tylko 18kę do MXT a innych nie używam akurat teraz bo chwilowo nie mam takiej potrzeby, ale niektóre są naprawdę dobre i w moim odczuciu lepsze od Coilteka. Zerknij na forum Thesaurus i wpisz w wyszukiwarce Detech".. Jest trochę opinii etc. Cewki S.E.F. też są zresztą Detecha:)) Myślałem, że będą faktycznie super, ale nie powaliły mnie i w zasadzie nie mogę ich polecić..PozdrawiamVW
Martino Napisano 29 Wrzesień 2008 Autor Napisano 29 Wrzesień 2008 Wielkie dzięki VanWorden !Pozdrawiam serdecznie !
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.