panzerhrabia Napisano 27 Wrzesień 2008 Autor Napisano 27 Wrzesień 2008 witamczy ktoś zbiera może kopie odznak wojskowych II RP ?? Jeśli tak to który z producentów robi najlepsze? Przeglądam wyroby Pana Panasiuka i z tego co wiem i zakład robił w tamtym czasie też takie odznaki, czy ktoś sie orientuje w jakiej cenie on sprzedaje tez odznaki? czy może ktoś robi lepsze i w i lepszej cenie? i czy w ogóle ktoś zbiera kopie odznak?? Mi się bardzo podobają te kopie odznak a na orginały raczej nie ma co liczyć:}Pozdrawiam
panzerhrabia Napisano 27 Wrzesień 2008 Autor Napisano 27 Wrzesień 2008 Miałem na myśli te odznakihttp://www.grawerapanasiuk.pl/II_RP_graf.htm
pawelsamotyha Napisano 27 Wrzesień 2008 Napisano 27 Wrzesień 2008 Bardzo ładne odznaki robił tez p.Olszewski ale co sie z nim dzieje nie wiem i czy robi cos tez nie wiem.Słyszałem tez ze p. Andrzej Panasiuk nie zyje
zyg-zag Napisano 27 Wrzesień 2008 Napisano 27 Wrzesień 2008 Tutaj jest taki wykaz:http://www.wne.uw.edu.pl/pracownia_informatyczna/wrylski/odznaki/wykonawcy.html
revolt Napisano 27 Wrzesień 2008 Napisano 27 Wrzesień 2008 Pan Panasiuk odznak już nie robi gdyż zmarł kilka lat temu...Zakładem zajmuje się teraz jego żona. Jeśli chodzi o emalię kładzie ją bardzo ładnie lecz stempel jesli chodzi o odznakę 51 pułku (bo takie egzemplarze posiadam/łem) ładniejszą formę ma odznaka Gontarczyka-lecz emali jest tu z niebieskawymi przebarwieniami
majros Napisano 28 Wrzesień 2008 Napisano 28 Wrzesień 2008 Dołączam się do pytania Panzerhrabi, jest jakiś cennik tych odznak? Co do kolekcjonowania kopi kolega który siedzi w tym od dawna twierdzi że można tylko najlepiej szukać kopi z lat 60-70. Sam zastanawiam się nad kolekcjonowaniem kopi. Są rozterki czy lepiej wydać większa kasę na parę oryginałów, czy na kilkanaście kopi.
revolt Napisano 28 Wrzesień 2008 Napisano 28 Wrzesień 2008 cena takiej odznaki wynosi od 80-200zł. u producenta około 80-90zł
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.