rabat Napisano 21 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2008 tak jak w temacie?? znalazłem granat f1 bez zapalnika ale nie wiem jak się pozbyć trotylu. dzięki za wszelkie odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 21 Wrzesień 2008 Share Napisano 21 Wrzesień 2008 chwal się dalej co znalazłeś co masz. Gratuluje odwagi a zarazem głupoty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 21 Wrzesień 2008 Share Napisano 21 Wrzesień 2008 Czy pozbyłeś się już mózgu z głowy!!???? nie pisz na forum takich rzeczy że znalazłeś lub jak pozbyć się trotylu itp itd, Wielki Brat nie śpiPozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabat Napisano 21 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2008 pisze bo było mi żal takiej ładnej skorupy którą w lesie musiałem zostawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1989 Napisano 21 Wrzesień 2008 Share Napisano 21 Wrzesień 2008 Każdy za siebie odpowiada sam. I to co robi to wyłącznie na swoją odpowiedzialność. Po co tragedie odrazu robić! Granat bez zapalnika nie wybuchnie jezeli już to proch sie gwałtownie wypali. Ale nie radze próbować bo sam tego nie robiłem a po 60 latach w ziemi różnie bywa. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riteks Napisano 21 Wrzesień 2008 Share Napisano 21 Wrzesień 2008 Kiedyś oglądałem taki program o gościu co w ramach walki z ustrojem w komunistycznym w Polsce wysadził jakiś budynek chyba szkoły gdzie na drugi dzień miała odbyć się jakaś milicyjna uroczystość.Trotyl wytapiał z niewypałów wkładając je do garka z wrzącą wodą.Woda wrząca ma 100 stopni a trotyl topi się w 81 stopniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niechludow Napisano 21 Wrzesień 2008 Share Napisano 21 Wrzesień 2008 O ile dobrze pamiętam ze Szkolenia Strzeleckiego - trotyl nie wybucha pod wpływem uderzenia a tylko pod wpływem ognia ( iskry) itp. Po prostu wydłub go gwoździem trzymając w wodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.