ppp.p Napisano 16 Listopad 2008 Share Napisano 16 Listopad 2008 ...która chroniła głowę żołnierza służącego w pułku, który walczył m.in. pod Sommą i Ypres. Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 26 Listopad 2008 Autor Share Napisano 26 Listopad 2008 francuski pancerniacki wz.58-wersja z prasowanej tkaniny przesyconej żywicą-mam już taki ale zrobiony z plastiku:http://www.helmy.w8w.pl/francuski%20wz.58.htmjak widać były 2 wersje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 26 Listopad 2008 Autor Share Napisano 26 Listopad 2008 i zbliżenie na którym widać fakturę materiału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 26 Listopad 2008 Autor Share Napisano 26 Listopad 2008 taki sobie wz.35 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 26 Listopad 2008 Autor Share Napisano 26 Listopad 2008 za to z ciekawym wnętrzem-mam skórzane,mam brezentowe ale z tkaniny w kolorze tabaczkowym 35 nie miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 26 Listopad 2008 Autor Share Napisano 26 Listopad 2008 troszkę sfatygowany rumun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 26 Listopad 2008 Autor Share Napisano 26 Listopad 2008 zbliżenie na emblemat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 26 Listopad 2008 Autor Share Napisano 26 Listopad 2008 gladiator 3 częściowy wz.38 który po wojnie znalazł nowy domek w osp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 26 Listopad 2008 Autor Share Napisano 26 Listopad 2008 od przodu-ciekawy orzełek-był zdrowo spatynowany ale odzyskał dawny blask:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 26 Listopad 2008 Autor Share Napisano 26 Listopad 2008 środek hełmu też zachowany bardzo bardzo ładnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 26 Listopad 2008 Autor Share Napisano 26 Listopad 2008 no i jeszcze dostała mi się w ręce skorupa niemieckiego wz.34-żadna radocha-czarny przemalowywany...ale z przodu cuś ta farbka była jakaś nierówna jakiś zarys spod niej wystawał:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 26 Listopad 2008 Autor Share Napisano 26 Listopad 2008 takiej okazji przepuścić nie można więc delikatnie się za niego zabrałem..i zaczęło wychodzić takie coś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 26 Listopad 2008 Autor Share Napisano 26 Listopad 2008 w tym momencie już wiedziałem co tam siedzi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 26 Listopad 2008 Autor Share Napisano 26 Listopad 2008 i w całej okazałości po zakończeniu zabiegów czyszczących:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 26 Listopad 2008 Autor Share Napisano 26 Listopad 2008 z profilu też niczego sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 26 Listopad 2008 Autor Share Napisano 26 Listopad 2008 i przód i to by było na tylo na dzisiaj:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 Tak z ciekawości zapytam, ile kolega ma wszystkich hełmów.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 zbyniek -nie pytaj -on sam nie wie :):) -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukalek Napisano 26 Listopad 2008 Share Napisano 26 Listopad 2008 Wariacie ;). Ja widzialem czesc kolekcji, na pewno nic na glowe mu nie spadnie hehehe. Pozdrawiam :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 26 Listopad 2008 Autor Share Napisano 26 Listopad 2008 no właśnie huku właśnie sam nie wiem ile tego cholerstwa jest;)))95%tu na forum widać-więc może jakaś dobra dusza podliczy?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 28 Listopad 2008 Share Napisano 28 Listopad 2008 heh, ja nie podejmę się tego zadania :) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 28 Listopad 2008 Autor Share Napisano 28 Listopad 2008 wz.35/53 BGS wersja z otworkiem wentylacyjnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 28 Listopad 2008 Autor Share Napisano 28 Listopad 2008 coś pancerniackiego brytyjskiego na wzór hełmu amerykańskiego DH 132-oznaczenia brytyjskiego nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 28 Listopad 2008 Autor Share Napisano 28 Listopad 2008 a to sympatyczny motocyklowy typ 2 MO z paseczkiem-stan magazynowy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 28 Listopad 2008 Autor Share Napisano 28 Listopad 2008 ruski wykopek sanitariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.