szelo107 Napisano 15 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2008 witam wszystkich. jak zrobić elektrolize domowym sposobem. mam kilka fantów w kolorze i stali.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszpol26 Napisano 15 Wrzesień 2008 Share Napisano 15 Wrzesień 2008 elektroliza sie nie baw namocz w oleju takim od silików i zapomniej na kilkanaście tygodni elektroliza ma swoje skótki uboczne sół czy ten kret zostaje na czyszczonym przedmiocie i korozja postępujwe dalej nawed po naoliwieniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 15 Wrzesień 2008 Share Napisano 15 Wrzesień 2008 Elektroliza jest metodą bardzo dobrą i nic nie zostaje mogącego powodować dalszą korozje! Zapraszam do wyszukiwarki, na temat elektrolizy znajdziesz tu wszystko.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraktal Napisano 15 Wrzesień 2008 Share Napisano 15 Wrzesień 2008 Cyrograf15, mam taki pomysł, aby dokleić na forum Konserwacja jako pierwszy temat Elektroliza" (elektroliza krok po kroku, albo jak przeprowadzić elektrolizę). Tak jak na identyfikacji doklejone są na samej górze tematy Dlaczego watek zostal usuniety.." i anim dodasz przedmiot do identyfikacji przeczytaj". Tam byłaby informacja na temat elektrolizy. Każdy nowy o nią pyta. Ja też kiedyś pytałem. Taki mam pomysł. Czy dobry sam oceń. W sumie jest wyszukiwarka jak mówisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 15 Wrzesień 2008 Share Napisano 15 Wrzesień 2008 Pomysł doklejenia Elektrolizy jest dobry i o tym myślałem. Niestety brakło mi zapału aby to napisać w przyzwoitej formie. Dodatkowo doświadczenie mam jedynie co do stali, z kolorkami za mało eksperymentowałem aby być autorytetem.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Taki magiczny link http://www.mauser98k.internetdsl.pl/elekt.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szelo107 Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2008 wielkie dzięki wszystkim.coś będe robił jeszcze nie wiem co.jak mi wyjdzie dam znać. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 17 Wrzesień 2008 Share Napisano 17 Wrzesień 2008 Cyrograf może doklej ten link , który zawsze podaje. Tam jest dość dobrze napisane o elektrolizie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
upham18 Napisano 19 Wrzesień 2008 Share Napisano 19 Wrzesień 2008 Witam, mam pytanie odnośnie rodzaju metalu czyszczonego przedmiotu. Wyczyściłem kilka fajnych fantów żelaznych przy pomocy elektrolizy. Chciałem wyczyscić w taki sam sposób łuski do polskiego mauzera, lecz po wrzuceniu do roztworu i podpięciu nie widać żadnej reakcji. Pozdrawiam i proszę o porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 19 Wrzesień 2008 Share Napisano 19 Wrzesień 2008 Weś szmatkę lub szczoteczke drucianą i zacznij czyscic. Sam zobaczysz efekt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy84 Napisano 3 Listopad 2008 Share Napisano 3 Listopad 2008 Podpinam się pod wątek.Noszę się z zamiarem kupna prostownika do elektrolizy.Czy którś z tych będzie odpowiedni???http://www.allegro.pl/item469964935_prostownik_h_tronic_300_ma_12v_od_firmy.htmlhttp://www.allegro.pl/item466342376_prostownik_ladowarka_akumulatorow_6v_12v_6a.htmlpzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 3 Listopad 2008 Share Napisano 3 Listopad 2008 Lepiej kup taki z manualnym regulowaniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 3 Listopad 2008 Share Napisano 3 Listopad 2008 Te co podałeś z Alledrogo są za delikatne. Lepiej poszukaj po giełdach jakiś starszy za to z ręczną regulacją prądu.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy84 Napisano 3 Listopad 2008 Share Napisano 3 Listopad 2008 Dzięki za pomocpozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuszek Napisano 4 Listopad 2008 Share Napisano 4 Listopad 2008 Takie prostowniki są za delikatne. Ja mam jakiś jeszcze made in ZSRR, maszyna nie do zdarcia. Tak jak mówił poprzednik, poszukaj na giełdach itp takich starych wynalazków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tuszek Napisano 4 Listopad 2008 Share Napisano 4 Listopad 2008 Zdjęcie poglądowe mojej maszynerii :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy84 Napisano 4 Listopad 2008 Share Napisano 4 Listopad 2008 Aha...To wszystko już rozumiem...pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 4 Listopad 2008 Share Napisano 4 Listopad 2008 koledzy na jakich częstotliwościach najlepiej czyścic?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 5 Listopad 2008 Share Napisano 5 Listopad 2008 częstotliwościach"?????Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 5 Listopad 2008 Share Napisano 5 Listopad 2008 no jak ustawic to urządzonko?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 Im większy przedmiot tym większy prąd i odwrotnie.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sullen Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 Ja polecam takie coś. to żółte po prawej to jest bezpiecznik samochodowy. Kosztuje coś koło 50 gr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sullen Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 Zamiast klasycznego kreta" uzyłem coś bardziej bojowego. W biedronce kosztuje około 3 zeta czyli połowe taniej niż kret. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sullen Napisano 6 Listopad 2008 Share Napisano 6 Listopad 2008 Tu macie porównanie magazynka z MP13. Mój jeden pierwszych fantów i pierwsza elektroliza. Cudów nie ma niestety. Po elektrolizie ,wyszorowaniu fanta wodą z mydłem (twarda szczotka koniecznie!) fant przetarłem lekko oliwą z oliwek ( z biedronki oczywiscie - cena za 0,7 około 12 zeta o ile dobrze pamiętam ). Aha jeszcze jedno. Jak wyjmujecie fanta z michy to koniecznie w rękawicach bo mi prawie rozpuściło paznokieć i wyżarło skóre. Myśle że cos pomogłem.Pozdro SLN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 10 Listopad 2008 Share Napisano 10 Listopad 2008 Ja używam takiego prostownika. Jest to moja wlasna konstrukcja i spisuje się świetnie.Pzdr Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.