Skocz do zawartości

elektroliza

szelo107

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
elektroliza sie nie baw namocz w oleju takim od silików i zapomniej na kilkanaście tygodni elektroliza ma swoje skótki uboczne sół czy ten kret zostaje na czyszczonym przedmiocie i korozja postępujwe dalej nawed po naoliwieniu
Napisano
Cyrograf15, mam taki pomysł, aby dokleić na forum Konserwacja jako pierwszy temat Elektroliza" (elektroliza krok po kroku, albo jak przeprowadzić elektrolizę). Tak jak na identyfikacji doklejone są na samej górze tematy Dlaczego watek zostal usuniety.." i anim dodasz przedmiot do identyfikacji przeczytaj". Tam byłaby informacja na temat elektrolizy. Każdy nowy o nią pyta. Ja też kiedyś pytałem. Taki mam pomysł. Czy dobry sam oceń. W sumie jest wyszukiwarka jak mówisz.
Napisano
Pomysł doklejenia Elektrolizy jest dobry i o tym myślałem. Niestety brakło mi zapału aby to napisać w przyzwoitej formie. Dodatkowo doświadczenie mam jedynie co do stali, z kolorkami za mało eksperymentowałem aby być autorytetem.
Wojtek
Napisano
Witam, mam pytanie odnośnie rodzaju metalu czyszczonego przedmiotu. Wyczyściłem kilka fajnych fantów żelaznych przy pomocy elektrolizy. Chciałem wyczyscić w taki sam sposób łuski do polskiego mauzera, lecz po wrzuceniu do roztworu i podpięciu nie widać żadnej reakcji. Pozdrawiam i proszę o porady
  • 1 month later...
Napisano
Podpinam się pod wątek.
Noszę się z zamiarem kupna prostownika do elektrolizy.
Czy którś z tych będzie odpowiedni???
http://www.allegro.pl/item469964935_prostownik_h_tronic_300_ma_12v_od_firmy.html
http://www.allegro.pl/item466342376_prostownik_ladowarka_akumulatorow_6v_12v_6a.html

pzdr
Napisano
Takie prostowniki są za delikatne. Ja mam jakiś jeszcze made in ZSRR, maszyna nie do zdarcia. Tak jak mówił poprzednik, poszukaj na giełdach itp takich starych wynalazków.
Napisano

Tu macie porównanie magazynka z MP13. Mój jeden pierwszych fantów i pierwsza elektroliza. Cudów nie ma niestety. Po elektrolizie ,wyszorowaniu fanta wodą z mydłem (twarda szczotka koniecznie!) fant przetarłem lekko oliwą z oliwek ( z biedronki oczywiscie - cena za 0,7 około 12 zeta o ile dobrze pamiętam ). Aha jeszcze jedno. Jak wyjmujecie fanta z michy to koniecznie w rękawicach bo mi prawie rozpuściło paznokieć i wyżarło skóre. Myśle że cos pomogłem.

Pozdro SLN

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie