Krychu_Szprotawa Napisano 15 Wrzesień 2008 Autor Napisano 15 Wrzesień 2008 Witam! Proszę o id pieczęci ze zdjęcia. Z racji wykonania, grubej warstwy patyny śmiem twierdzić, że jest bardzo stara. Znalazłem ją na polu przy starym trakcie. Proszę o wszelkie możliwe info na temat tego przedmiotu, może ktoś ją wydatuje?Pozdr. Krystian
martian. Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 Może być herb Pierzchała, inicjały J.R datowanie raczej trudne, ale po mojemu ok koniec XVIII w i troszkę dalej. Krój pisma.
Krychu_Szprotawa Napisano 15 Wrzesień 2008 Autor Napisano 15 Wrzesień 2008 dzięki martian!moze ktos cos doda?
von Neumarkt Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 A ja powiem ze to pieczęć gościa który był ZDUN-em,a wieża to piec kaflowy,pozdrawiam v.N .
Krychu_Szprotawa Napisano 15 Wrzesień 2008 Autor Napisano 15 Wrzesień 2008 no to teraz mam dylemat, myslalem ze ta wieża to jakaś strażnica a interpretacja von Neumarkt'a która jest prawdopodobna bardzo mnie zaskoczyła.
Krychu_Szprotawa Napisano 15 Wrzesień 2008 Autor Napisano 15 Wrzesień 2008 Witam! Proszę o id pieczęci ze zdjęcia. Z racji wykonania, grubej warstwy patyny śmiem twierdzić, że jest bardzo stara. Znalazłem ją na polu przy starym trakcie. Proszę o wszelkie możliwe info na temat tego przedmiotu, może ktoś ją wydatuje?Pozdr. Krystian
Krychu_Szprotawa Napisano 15 Wrzesień 2008 Autor Napisano 15 Wrzesień 2008 obok grosik w celu ukazania wielkości przedmiotu
Pytanie
Krychu_Szprotawa
Witam! Proszę o id pieczęci ze zdjęcia. Z racji wykonania, grubej warstwy patyny śmiem twierdzić, że jest bardzo stara. Znalazłem ją na polu przy starym trakcie. Proszę o wszelkie możliwe info na temat tego przedmiotu, może ktoś ją wydatuje?
Pozdr. Krystian
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.