rittenvonleeb Napisano 12 Wrzesień 2008 Autor Napisano 12 Wrzesień 2008 Mam oto taki pocisk, waży ok. 10 kg, średnica ok. 15 cm, a wosokość ok 25,5 cm.Pierwsza wojna? Austriacki? Proszę o pomoc w identyfikacji. Czy może ktoś wie, z jakiego działa strzelano czymś takim?
rittenvonleeb Napisano 12 Wrzesień 2008 Autor Napisano 12 Wrzesień 2008 Mam oto taki pocisk, waży ok. 10 kg, średnica ok. 15 cm, a wosokość ok 25,5 cm.Pierwsza wojna? Austriacki? Proszę o pomoc w identyfikacji. Czy może ktoś wie, z jakiego działa strzelano czymś takim?
martian. Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 Wygląda na miedź, wygląda na sklepany, czyli wygląda na sklepaną łuskę. Może jakieś zdj. denka.
rittenvonleeb Napisano 12 Wrzesień 2008 Autor Napisano 12 Wrzesień 2008 To nie jest na pewno miedź. Został tylko pomalowany farbą antykorozyjną.
Pytanie
rittenvonleeb
Mam oto taki pocisk, waży ok. 10 kg, średnica ok. 15 cm, a wosokość ok 25,5 cm.
Pierwsza wojna? Austriacki?
Proszę o pomoc w identyfikacji. Czy może ktoś wie, z jakiego działa strzelano czymś takim?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.