Kadaf Napisano 9 Wrzesień 2008 Autor Napisano 9 Wrzesień 2008 Witam kolegów poszukiwaczy. Znalezione w lesie, w nie mam pojęcia co to może być...Czy jest to element używany w gospodarstwie, czy też coś innego-ciekawszego?
Kadaf Napisano 22 Wrzesień 2008 Autor Napisano 22 Wrzesień 2008 Witam po dłuższej przerwie spowodowanej moją nieobecnoscią na miejscu...tak więc po wstępnym oczyszczeniu szczotką i odrdzewiaczem ukazały sie numerki na froncie tychże 'drzwiczek'... W górnym lewym rogu małe 271, na środku duże 271.(prawdopodobnie kropka badz zamazana inna cyfra) i dalej 32 (badz 38)..
Kadaf Napisano 22 Wrzesień 2008 Autor Napisano 22 Wrzesień 2008 Widok na krawędź górną - widoczny łuk 'drzwiczek'. Po prawej stronie zawias, po lewej stronie kwadratowy! bolec do ich 'osadzenia' i te dziwne 'zęby' - akurat w drzwiczkach piecykowych takowych właśnie 'zębów' nie spotkałem wcześniej..
Kadaf Napisano 22 Wrzesień 2008 Autor Napisano 22 Wrzesień 2008 Tu natomiast widoczna 'prawa krawędź' (boczna). W miejscu gdize trzymam te 'drzwiczki' jest 'zatrzask' obecnie nie da sie nim poruszyć, natomiat w normalnych warunkach powinien się o coś zatrzaskiwać (blokować) to widoczne po prawej stronie kółko to na pewno nie miejsce na rygiel, ponieważ jest od wewnątrz....Zdrów
Kadaf Napisano 9 Wrzesień 2008 Autor Napisano 9 Wrzesień 2008 Witam kolegów poszukiwaczy. Znalezione w lesie, w nie mam pojęcia co to może być...Czy jest to element używany w gospodarstwie, czy też coś innego-ciekawszego?
arci Napisano 9 Wrzesień 2008 Napisano 9 Wrzesień 2008 Y-aero z tymi drzwiczkami to byp polemizował nie wiem dokładnie co to ale nie wygląda mi to na drzwiczki.Zdrów
Kadaf Napisano 9 Wrzesień 2008 Autor Napisano 9 Wrzesień 2008 dodam jeszcze zdjęcie z przodu - jest wybity numer numer zdaje sie 271 lub 291. wymiary: dl ok. 16cm, wys ok.10cm (bez tych wystających bolców - ew. mocowań drzwiczek)
arci Napisano 9 Wrzesień 2008 Napisano 9 Wrzesień 2008 Kadaf powiedz mi to jest jednolite czy się rozdziela
Kadaf Napisano 9 Wrzesień 2008 Autor Napisano 9 Wrzesień 2008 arci - co prawda jeszcze tego nie czyściłem (a może wtedy byłoby łatwiej) natomiast wydaje się to być jednolite. Ponieważ zaraz muszę uśpić syna - więc już nie będę miał czasu na dokładniejsze czyszczenie - ale jutro postaram się z tym ruszyć... interesuje mnie to ponieważ znalezione w jednym z dolnośląskich lasków - sam nie mam pojęcia co to jest, a chciałbym opowiedzieć co nieco o wspólnie znalezionym przedmiocie synkowi...
Pytanie
Kadaf
Witam kolegów poszukiwaczy. Znalezione w lesie, w nie mam pojęcia co to może być...Czy jest to element używany w gospodarstwie, czy też coś innego-ciekawszego?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.