pustkow115 Napisano 7 Wrzesień 2008 Autor Napisano 7 Wrzesień 2008 Mam problem z wyborem wykrywacza metali .. myslalem o jabelku ale stwierdzilem ze zaraz sie rozpadnie i bedzie sie psół. Mam ochote wydac okolo 500 zl nie wiecej bo kaski nie mam ;[[Poradzcie mi co wybrac !! pzdro
terenowiec69 Napisano 7 Wrzesień 2008 Napisano 7 Wrzesień 2008 Wiele postów było z takim zapytaniem,kolego poszukaj w wyszukiwarce.
detekta8 Napisano 8 Wrzesień 2008 Napisano 8 Wrzesień 2008 moze jakis saper na poczatek nie sa drogie i nawet niezle
Dziki Napisano 8 Wrzesień 2008 Napisano 8 Wrzesień 2008 Pustkow ---> polecam jak wspomniał Terenowiec wyszukiwarkę. W skrócie mogę jednak powiedzieć co tam znajdziesz - jeśli bardziej uniwersalnie to używany Solaris. Jeśli zaś głównie militarka to używany Smętek HS-3.
SPIDER Napisano 11 Wrzesień 2008 Napisano 11 Wrzesień 2008 Ja oczywiście wybrał bym salamandre dobry sprzęt i niedrogi.
terenowiec69 Napisano 11 Wrzesień 2008 Napisano 11 Wrzesień 2008 Tu trzeba rozgraniczyć jaka militarka.Jeżeli chcesz szukać żelaznej militarki-czyli skrzynka amunicyjna,hełm,okucia,puszki po maskach i inne duże żelastwa to polecam Hs 3,miałem rok i do tego jest stworzony,ale w dzisiejszych czasach rozwoju techniki jest juz trochę przestarzały.Z kolei jeśli interesuje cie kolorowa militarka -klamerki,okucia,spinki,guziki,łuski,monety przy okazji to trzeba dobry sprzęcik z dobra dyskryminacją,oraz np.identyfikacją tonową i graficzną.Czyli cos z wyższej półki,dodatkowo dobrym rozwiązaniem bedzie zakup wiekszej cewki około 40cm,wiadomo działania w okopach,po latach okopy robią sie coraz plytsze a fanty leżą na np.110 cm.Także to też ma znaczenie.Radzę porozmawiac z kims kto chodzi już z wykrywaczem jakis czas,napewno pomoże.A jak nie to polecam lekturę forum odkrywcy.pozdr.
grzech Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 Polecam ci salamandre tyle że za te pieniądze będzie miała małą sondę 22cm zasiegi bardzo dobre,nowa i masz 3 lata gwarancji na elektronikę i sondę.pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.