Skocz do zawartości

Cichnący sygnał HS-3 smętek

maciek_zagroba

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Widzę że posiadasz sprzet a nie umiesz go obsługiwać.
Tryb statyczny wymaga dobrego dostrojenia do gruntu.
Ustawiasz manual z dyskryminacją,sonda na wysokość pasa wciskasz guzik w raczce i ustawiasz volume oraz treshold czyli sygnał wiodący,puszczasz guzik sonda do zmiemi,pojawi sie sygnał progowy ,wciskasz guzki jescze raz sygnal niknie i mozesz prowadzić poszukiwania,ale sonde trzymaj poniżej wysokosci na której zerowałeś wykrywkę,jak podniesiesz wyzej to sam zacznie piszczeć.Pamietaj w trybie statycznym o częstym zerowaniu.
Napisano
Ale chodzi mi o tryb z sygnałem wiodącym czyli ustawienia Auto i Ground Balance. Właśnie wtedy gdy zbliżam sie do metalowego przedmiotu dźwięk sygnału rośnie a następnie gdy soda jest centralnie nad znaleziskiem dźwięk cichnie.
Napisano
Diabeł tkwi w szczegółach. Najpierw piszesz, że podczas przechodzenia sondy nad "fantem\" potem, że gdy zbliżam sie". To się wreszcie zdecyduj! Dla pracy dynamicznej, czyli AUTO nie umieszcza się sondy nieruchomo nad przedmiotem metalowym, tylko porusza się sondą poprzecznie ruchem posuwisto - zwrotnym [na stałej wysokości nad gruntem] nad tym przedmiotem. W pierwszym przypadku sygnał zaniknie, w drugim będzie na stałym poziomie.
Napisano
Armand widocznie nie umiesz czytać!
Napisałem: wtedy GDY ZBLIŻAM SIE do metalowego przedmiotu dźwięk sygnału ROŚNIE a następnie gdy soda JEST CENTRALNIE nad znaleziskiem DŹWIĘK CICHNIE"

ROZUMIESZ!?
Napisano
Przepraszam, że chciałem Ci pomóc.
Przepraszam, już zawsze będę rozumiał co piszesz. Przepraszam, że śmiałem Ci odpowiedzieć na Twoje pytanie.

Ale chyba rodzice nie nauczyli Ciebie dobrego wychowania, pisząc do mnie: ROZUMIESZ!?"
Napisano
Czegos tu nie rozumię, Armand chciał pomóc koledze maciek-zagroba w sprawie technicznej? wykrywacz HS-3 (kultowy, ikonka)jest przeciez wysmiewany przez Armanda. F-75 tez był wytykany, a tu nagle cos sie zmieniło. Armand co z Toba? Czy wygrałeś drugie zycie???
Napisano
Panowie spokojnie ,to porządne forum,każdy ma prawo do wypowiedzi,tylko trzymajmy niektóre słowa na uwięzi.
Kolega dostał odpowiedzi,ja też sie udzieliłem,nie ma co kotów drzeć.
Napisano
Armand mnie troche zaskoczył. To miło z Jedo strony ze chcial pomóc koledze z konkurencji. Oby tak dalej Pozdrawiam.
Napisano
Witam.
Armand opisał prawidłowo zadziałanie wykrywacza statycznego HS-3, o wyjaśnienie takiego zachowania tej wykrywki poprosiłeś.We wcześniejszych wersjach tych wykrywaczy, nie było podtrzymania za pomocą przełącznika funkcji reset.Wykrywacz nie jest uszkodzony,wszystko jest OK.
ALL.
Napisano
Nie wyśmiewałem się z HSa, tylko z kultu jaki tworzyli wokół niego niektórzy forumowicze. Po spadku ceny dolara, kult ten gwałtownie zaniknął.
A F75? Tak powinien wyglądać każdy wykrywacz, a jak działa, to niedługo sam się przekonam.
Zawsze jestem otwarty na rzeczową dyskusję techniczną.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie