Skocz do zawartości
  • 0

Jaki to mundur ???

UNMIBH

Pytanie

Napisano

Witam Szanownych Kolegów !

Jakiś czas temu wpadły mi w ręce zdjęcia nieznanych mi formacji niemieckich z prawdopodobnie Generalnego Gubernatorstwa.

Widnieją na części z nich pieczątki zakładu fotograficznego z Krakowa oraz data 1942 rok.

Na niektórych są napisy odnoszące się do stopni widocznych na nich osób, tj. oberwachfuhrer", wachfuhrer", wachman", a także wyraz obhat".

Przeszukiwałem internet, różne niemieckie formacje pomocnicze, ale nigdzie nie znalazłem informacji jakie formacje przedstawione są na tych zdjęciach.

Proszę kolegów o pomoc w identyfikacji.

Pozdrawiam wszystkich,

Jacek

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Szanownych Kolegów !

Jakiś czas temu wpadły mi w ręce zdjęcia nieznanych mi formacji niemieckich z prawdopodobnie Generalnego Gubernatorstwa.

Widnieją na części z nich pieczątki zakładu fotograficznego z Krakowa oraz data 1942 rok.

Na niektórych są napisy odnoszące się do stopni widocznych na nich osób, tj. oberwachfuhrer", wachfuhrer", wachman", a także wyraz obhat".

Przeszukiwałem internet, różne niemieckie formacje pomocnicze, ale nigdzie nie znalazłem informacji jakie formacje przedstawione są na tych zdjęciach.

Proszę kolegów o pomoc w identyfikacji.

Pozdrawiam wszystkich,

Jacek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie