UNMIBH Napisano 2 Wrzesień 2008 Autor Napisano 2 Wrzesień 2008 Witam Szanownych Kolegów !Jakiś czas temu wpadły mi w ręce zdjęcia nieznanych mi formacji niemieckich z prawdopodobnie Generalnego Gubernatorstwa.Widnieją na części z nich pieczątki zakładu fotograficznego z Krakowa oraz data 1942 rok.Na niektórych są napisy odnoszące się do stopni widocznych na nich osób, tj. oberwachfuhrer", wachfuhrer", wachman", a także wyraz obhat".Przeszukiwałem internet, różne niemieckie formacje pomocnicze, ale nigdzie nie znalazłem informacji jakie formacje przedstawione są na tych zdjęciach.Proszę kolegów o pomoc w identyfikacji.Pozdrawiam wszystkich,Jacek
UNMIBH Napisano 4 Wrzesień 2008 Autor Napisano 4 Wrzesień 2008 Witam,Kolejne zdjęcia tej nieznane mi formacji...
UNMIBH Napisano 4 Wrzesień 2008 Autor Napisano 4 Wrzesień 2008 Drugi, nieznany mi mundur ??? Policja GG ?
UNMIBH Napisano 4 Wrzesień 2008 Autor Napisano 4 Wrzesień 2008 I trzecia organizacja. Podpis na zdjęciu:Alfred EcksteinFotografReg. Nr I/13/2Naeun Osth.
UNMIBH Napisano 6 Wrzesień 2008 Autor Napisano 6 Wrzesień 2008 Kolejna formacja. Ktoś sugeruje Policję GG ?
UNMIBH Napisano 6 Wrzesień 2008 Autor Napisano 6 Wrzesień 2008 Co to za formacja?Noszą bodajże fliegerbluse...
UNMIBH Napisano 7 Wrzesień 2008 Autor Napisano 7 Wrzesień 2008 Wątpię. Raczej może jakaś straż przemysłowa?
UNMIBH Napisano 2 Wrzesień 2008 Autor Napisano 2 Wrzesień 2008 Witam Szanownych Kolegów !Jakiś czas temu wpadły mi w ręce zdjęcia nieznanych mi formacji niemieckich z prawdopodobnie Generalnego Gubernatorstwa.Widnieją na części z nich pieczątki zakładu fotograficznego z Krakowa oraz data 1942 rok.Na niektórych są napisy odnoszące się do stopni widocznych na nich osób, tj. oberwachfuhrer", wachfuhrer", wachman", a także wyraz obhat".Przeszukiwałem internet, różne niemieckie formacje pomocnicze, ale nigdzie nie znalazłem informacji jakie formacje przedstawione są na tych zdjęciach.Proszę kolegów o pomoc w identyfikacji.Pozdrawiam wszystkich,Jacek
riteks Napisano 7 Wrzesień 2008 Napisano 7 Wrzesień 2008 Takie patki jak na pierwszym zdięciu nosili,niestety nie jestem pewny na sto procent,strażnicy więzienni.
Pytanie
UNMIBH
Witam Szanownych Kolegów !
Jakiś czas temu wpadły mi w ręce zdjęcia nieznanych mi formacji niemieckich z prawdopodobnie Generalnego Gubernatorstwa.
Widnieją na części z nich pieczątki zakładu fotograficznego z Krakowa oraz data 1942 rok.
Na niektórych są napisy odnoszące się do stopni widocznych na nich osób, tj. oberwachfuhrer", wachfuhrer", wachman", a także wyraz obhat".
Przeszukiwałem internet, różne niemieckie formacje pomocnicze, ale nigdzie nie znalazłem informacji jakie formacje przedstawione są na tych zdjęciach.
Proszę kolegów o pomoc w identyfikacji.
Pozdrawiam wszystkich,
Jacek
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.