kojolander Napisano 1 Wrzesień 2008 Autor Napisano 1 Wrzesień 2008 Witam przedstawiam do 100% identyfikacji . mi sie wydaje ze ejst to skorupka zapalnika od szrapnela ruskiego ale nei wiem cyz mam racje i chce sie upewnic? a i jak myslicie jest to ciekawe znalezisko czy nie bardzo??
kojolander Napisano 1 Wrzesień 2008 Autor Napisano 1 Wrzesień 2008 jeszcze takie cos mosiężnego. przypomina mi to jakas zatyczke albo zaslepke w srodku jet jest papier nei ma zadnych napisow ale chcialbym wiedziec co to takiego . znalezione tam gdzie prawdopodobnie bylo starcie z I wojny św wymiar to ok wspolczesno 20 gr
kojolander Napisano 1 Wrzesień 2008 Autor Napisano 1 Wrzesień 2008 jeszcze takie cos znalezione blisko miejsca gdzie lezala ta skrupa zapalnika wymiar 3,5 cm
kojolander Napisano 1 Wrzesień 2008 Autor Napisano 1 Wrzesień 2008 i ostatnie do id jak narazie czyli mosiężna łyżka
JacekN3 Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 zdjęcie 2 przedstawia moim zdaniem zamknięcie od buteleczki z lekarstwami
nunki Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Tak zwany kominek" od zapalnika carskiego pocisku szrapnelowego.POZDRAWIAM.
kojolander Napisano 1 Wrzesień 2008 Autor Napisano 1 Wrzesień 2008 calkiem mozliwe... ;) a reszta przedmiotow??
kojolander Napisano 1 Wrzesień 2008 Autor Napisano 1 Wrzesień 2008 a ten kominek to jakies popularne znalezisko czy moze mniej?? interesujący fant czy tez nie??
kojolander Napisano 1 Wrzesień 2008 Autor Napisano 1 Wrzesień 2008 a i co moze oznaczac cyfra 64 na tym kominku??
michal16 Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Witam. Ten zapalnik czesto spotykany ,mam małą wartość zaledwie kilka złoty, a liczba 64 niemam pojęcia. Pozdrawiam
Pytanie
kojolander
Witam przedstawiam do 100% identyfikacji . mi sie wydaje ze ejst to skorupka zapalnika od szrapnela ruskiego ale nei wiem cyz mam racje i chce sie upewnic? a i jak myslicie jest to ciekawe znalezisko czy nie bardzo??
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.