Nostro91 Napisano 29 Sierpień 2008 Autor Napisano 29 Sierpień 2008 Witam,chciałbym się zapytać jakie rodzaje kurtek polowych i haversack'ów występują w Call Of Duty 2 ponieważ chcałbym zrekonstruować mundur i ekwipunek US z lądowania w Normandii.
Łukasz Napisano 29 Sierpień 2008 Napisano 29 Sierpień 2008 Wzorować się na grze przy kompletowaniu danej postaci? Szok hahaha
emilwkpg Napisano 29 Sierpień 2008 Napisano 29 Sierpień 2008 ludzie ja gralem w call of duty jakas czesc i tam w uzbrojeniu byl pokazany granat dymny a pisalo ze to stielhandgranate i jeszczemial biale paski na sobie :D a to jest nebelhandgranate. widac bledowduzoalemundury chyba sa podobne chociaz:D
Nostro91 Napisano 29 Sierpień 2008 Autor Napisano 29 Sierpień 2008 Nie chodzi mi o to aby wzorować się GŁÓWNIE na grze ale uznać ją jako materiał pomocniczy (twórcy gry przecierz musieli mieć jakieś pojęcie o ekwipunkach i mundurach z WWII)jedyny mankament tej gry jaki zauważyłem to to że żołnierze amerykańscy którzy strzelają thompsonów mają ładownice stosowane do m1 garand i springfieldów zresztą tak samo jest z żołnierzami niemieckimi, widziałem żołnieża niemieckiego który waląc do mnie z MP40 miał ładownice do Mauzera.
Nostro91 Napisano 29 Sierpień 2008 Autor Napisano 29 Sierpień 2008 Ponawiam pytanie o zamocowanie saperki m1943 w haversack'u- czy były to dwa różne rodzaje haversack'ów,przeróbka jednego rodaju haversack', oddarcie tej górnej kieszonki czy może ta kieszonka była po prostu odczepiana?
Nostro91 Napisano 9 Listopad 2008 Autor Napisano 9 Listopad 2008 I już wątek zleciał:/To chyba nie był najlepszy pomysł ://
M164U Napisano 29 Sierpień 2008 Napisano 29 Sierpień 2008 Pod spodem link gdzie mozna ogladac rozne przyklady M1928 haversacka (linki pokazuja zdjecia - przy okazji bardzo dobre forum)http://www.usmilitariaforum.com/forums/lofiversion/index.php/t1388.htmlA tak robili to marini(ale oczywiscie marini to nie army)http://www.ww2gyrene.org/782GEAR.htm
Pytanie
Nostro91
31 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.