pawcion123 Napisano 28 Sierpień 2008 Autor Napisano 28 Sierpień 2008 dzisiaj wyszła mi taka srebrna monetka. niestety czyszczenie kwaskiem niezbyt pomogło :( z tyłu widać na około wieniec laurowy, z przodu jakieś napisy i rysunek,niestety monetka w opłakanym stanie a to moje pierwsze sreberko.....chlip :( może któryś z szanownych kolegów bedzie wiedział co to takiego? pozdrawiam!!
MOZIX29 Napisano 28 Sierpień 2008 Napisano 28 Sierpień 2008 trudno cokolwiek powiedziec,ale jezeli ma wieniec to moze to byc piec albo dziesiec groszy krolestwa polskiego.pozdrawiam
pawcion123 Napisano 28 Sierpień 2008 Autor Napisano 28 Sierpień 2008 ta opcja odpada bo sreberko cienkie i dużo większe niż te co kolega wspomina śr 3cm.pozdrawiam :)
piotr777 Napisano 28 Sierpień 2008 Napisano 28 Sierpień 2008 chyba nikt ci nie pomorze bo na tych foto nic nie widać kwas zniszczył ostatnie ślady na monetce jest cała porowatapozdro
piotr777 Napisano 28 Sierpień 2008 Napisano 28 Sierpień 2008 A po za tym co to by nie było to i tak do niczego się nie nadaje w takim stanie.
pawcion123 Napisano 28 Sierpień 2008 Autor Napisano 28 Sierpień 2008 masz racje :)następnym razem nie użyje tego cholernego kwasku!!!! niewiem co mnie pokusiło, czytałem że tak trzeba ale to sreberko bardzo długo musiało leżec bylo strasznie brudne...heh..jednak oliwka jest the best,powoli i delikatnie. dziękuję wszystkim i zakończmy ten rozdział :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.