masniak Napisano 27 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2008 Witam!Chce zrekonstruować mundur partyzanty,ponieważ mój pra dziadek był partyzantom.Mieszkam na Podhalu więc partyzanci mogli miec mundur niemieckie.jakie jednostki tu stacjonowały??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 niemieckie :)Na poważnie to Polizei, WH, Gendarmerie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nostro91 Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 Partyzant nie włożyłby munduru niemieckiego bo mógłby dostać przypadkowo serię w plecy od swoich.Najwyżej mogli je przerabiać ale według mnie to i tak byłoby za duże ryzyko.Partyzanci nie byli regularną armią i z reguły nie posiadali określonego umundurowania.Zwykle nosili (proszę mnie poprawić jeżeli się mylę) biało-czerwoną opaskę na prawym lub lewym ramieniu.PozdrawiamNostro91 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masniak Napisano 28 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2008 Dzęki wielkie!mam fajne zdjęcie> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.