detektorek Napisano 27 Sierpień 2008 Autor Napisano 27 Sierpień 2008 witam trafilo mi sie cos takiego na zlomie. kiedys gdzies widzialem wygladajacy tak granat. cy to napewno to oco pytam ?????? jesli tak to prosze o ID i jakies fotki jak dokladnie wygladal lub linki gdzie moge go znalesc. fot 1
detektorek Napisano 27 Sierpień 2008 Autor Napisano 27 Sierpień 2008 posiadam jeszcze taka tabliczke znaleziona w lesie na slowacji prosze o ID
sebol13 Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 Witam :)O ile się nie mylę to głowica RPG 43 ruski przeciwpancerny granat piechoty na górze masz pozostałość klapki do uzbrojenia go zapałem,brakuje tylko urządzenia zapalnika mechanicznego który to był w metalowej rączce wkręcanej do dolnego otworu (posiadał met. łyżkę).Pozdrawiam:)
detektorek Napisano 27 Sierpień 2008 Autor Napisano 27 Sierpień 2008 sebol13 czy posiadasz moze jakies fotki tego fanta ???
sebol13 Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 Pomyłka w oznaczeniu to RPG 40 tu masz linka:)http://www.lonesentry.com/articles/sovgrenades/index.html
Pytanie
detektorek
witam trafilo mi sie cos takiego na zlomie. kiedys gdzies widzialem wygladajacy tak granat. cy to napewno to oco pytam ?????? jesli tak to prosze o ID i jakies fotki jak dokladnie wygladal lub linki gdzie moge go znalesc. fot 1
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.