pustkow115 Napisano 27 Sierpień 2008 Autor Napisano 27 Sierpień 2008 Waitam sedecznie!! Chce sie dowiedzieć jakie fanty kryje podkarpacie , jakie miejsca sa warte odwiedzen i jaką historje kryje z druga wojna ?
SaperDębica Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 Witam. Miejsc to Ci raczej nikt nie powie xD. Pozdro
ditku Napisano 28 Sierpień 2008 Napisano 28 Sierpień 2008 witaj! jestem z Podkarpacia (oklice Przemyśla dokładnie)odezwij się na priv to ci podpowiem mniej więcej gdzie się kręcić a fanty hmm tu możesz znalesć wszystko pozdrawiam!
desertstone Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Witam czy był ktos z was w Bliznej i Osiece na wykopkach?Czy warto tam jechać i czy sa jakies problemy ze strony miejscowych lub władz jezeli zobacza cie z wykrywaczem.Prosze o jakies info.Byc moze doradzicie mi gdzie moznaby jeszcze zajrzeć.Jeszcze jedno czy orientuje sie ktoś odnosnie lasów za Głogowem Młp. podobno niemcy mieli tam magazyny.Pozdrawiam
ja20 Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Zgadzam się z kolegą Diku, polecam też rozmawiać z miejscowymi i patrzeć na wszystko co Cię zainteresuje, mnie ostatnio zainteresowało wiklinowe coś, okazało się, że to nosidło na pociski.Ditku, w jakich okolicach bywasz, szukasz?Ja bywam w okolicy Nowosiółek Dydyńskich, ogólnie to się po Twierdzy szwendam.
ment200 Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 na podkarpaciu na pewno jest duzo ale nie chce opowiadac jakis bajek wiec opowiem tylko to o czym wiem tj. I-szo wojenna austriacka Twierdza przemyska i II-go wojenna Linia Mołotowa wzdłóż prawego brzegu Sanu
QB@ Napisano 2 Wrzesień 2008 Napisano 2 Wrzesień 2008 Chodziłem trochę po linii przesłaniania linii mołotowa (schrony żelbetowe wysunięte na zachód) nic związanego z czerwcem 1941 r. poza kilkoma łuskami nie znalazłem, polecam książkę W cieniu linii mołotowa"Pozdrawiam
ment200 Napisano 2 Wrzesień 2008 Napisano 2 Wrzesień 2008 Zasadniczo te bunkry sa na wschodnim brzegu Sanu i lezą po stronie która byla sowiecką strefa wpływów. Jest jeden bunkier p-panc z 2 otworami na działa, pozostalosciami po zamknieciach tychze otworów (wygladają jakby ktos je poprostu zdjął) jest to na pewno bunkier 2 poziomowy a byćmoze nizej jest jeszcze jeden poziom (nie wiem bo nie schodziłem, nie chcialem ryzykować), są na pewno 3 bunkry ze stanowiskami km-ów w tym 2 z wieżami pancernymi (z tego co czytałem to niektóre z uzytych przy budowie bunkrów Linii Molotowa wież pancernych pochodzi z polskich bunkrów)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.