pustkow115 Napisano 26 Sierpień 2008 Autor Napisano 26 Sierpień 2008 Witam serdecznie!! Czy ktos z państwa chodził z wykrywka na starym poligonie ss heidelager ?? Jest to w Pustkowie niedaleko Debicy. Prosze o odpowiedzi ;] pozdro.
Adr Napisano 26 Sierpień 2008 Napisano 26 Sierpień 2008 Mam kilka blach SS z tego miejsca, m.in. zalog dzial szturmowych SS, czy ogrom elementow niesmiertelnikow Estnische-SS-Legion, ale takze kilka lusek SS i tego typu fantow wlasnie po SS.
Adr Napisano 26 Sierpień 2008 Napisano 26 Sierpień 2008 Mam kilka blach SS z tego miejsca, m.in. zalog dzial szturmowych SS, czy ogrom elementow niesmiertelnikow Estnische-SS-Legion, ale takze kilka lusek SS i tego typu fantow wlasnie po SS.
Zwierzu Napisano 26 Sierpień 2008 Napisano 26 Sierpień 2008 Skorzystaj z wyszukiwarki Forum i w jednym z archiwalnych nr.Odkrywcy" był artykuł o Pustkowie.Tylko nie pamietam w którym...
cis Napisano 26 Sierpień 2008 Napisano 26 Sierpień 2008 Adr, mieć, a wykopać to czasem dwie różne rzeczy :). Ogólnie teren bardzo mocno przekopany i zapewne nie jestem w tej opinii odosobniony. Tu masz ciekawą stronkę http://pustkow.republika.pl/ i nawet coś od właściciela http://republika.onet.pl/webadmin_ksiega.html?id=669555pozdr.
Zwierzu Napisano 26 Sierpień 2008 Napisano 26 Sierpień 2008 Ale ziemia chyba tam jest okropna widząc stany blach...:(
Adr Napisano 26 Sierpień 2008 Napisano 26 Sierpień 2008 Dwie pierwsze wygladaja na uszkodzone mechanicznie, tzn w walce (?) Dwie kolejne - nad palone, reszta to cynk.
cis Napisano 26 Sierpień 2008 Napisano 26 Sierpień 2008 Co było kiedyś nie znaczy, że jest teraz. Blachy nie wyparowały, całkiem ich sporo krąży po świecie. Kupić, a wykopać to dwie różne rzeczy. Przeczytaj jeszcze raz dokładnie pierwszy post zanim nabijesz temat - nie przecze - wieloma ciekawymi blaszkami ze swojej kolekcji w/w poligonu.pozdr.
yasioo Napisano 26 Sierpień 2008 Napisano 26 Sierpień 2008 No właśnie Adr wykopałeś chociaż jedną z tych resztek blach z wykrywką albo byłeś przy ich trafieniu ? :)
SaperDębica Napisano 26 Sierpień 2008 Napisano 26 Sierpień 2008 Witam. Teraz to juz Ciezko blachy tam znalezc. Przekopany taren strasznie.
SaperDębica Napisano 26 Sierpień 2008 Napisano 26 Sierpień 2008 Do kolegi pustkow115" moze jakies wspolne wykopki w Pustkowie??
pustkow115 Napisano 27 Sierpień 2008 Autor Napisano 27 Sierpień 2008 Adr mam do ciebie pytanko : Na jakimringu znalazles ye blachy >? jestesm bardzo ciekaw bo mieszkam na 4 ringu i na ruinach baraków ;d I do kolegi SaperDebica chetnie bym poszukal ale wykrywka mi sie zzjebal.. i nie mam jak ;/ jak tylko kupie cos lepszego dam znac ok ;] i jeszcze jedno na jakim ringu chciales szukac ? pozdrawiam pustkow115
SaperDębica Napisano 28 Sierpień 2008 Napisano 28 Sierpień 2008 Nie wiem mozna na wszystkich. Szukalem na wszystkich. Strasznie przekopane wszystko xD. Ciekawe kto takie dolki zostawia nie zasypane??
pustkow115 Napisano 28 Sierpień 2008 Autor Napisano 28 Sierpień 2008 Nie wiem ale widziałem bardzo dużo ludzi którzy chodza z wykrywkami i nie zasypuja dziur. Pozdrawiam
kucek Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Pustkow115 jednak sie nie pomyliłem:)Blaszki Adr to oryginały ale nie wykopane przez niego (chyba na kazdym forum w polsce i na swiecie juz je umiesciłes haha) tylko dziwne ze myslisz ze były połamane w walce. Sa zwyczajnie pociete, wyrzucone itp. A te popalone to poprosu ludzie palili wszystko po wojnie jak rabowali co popadło :) Ringi sa strasznie przeryte, nawet juz złomiarze nie maja co kopac. Ludzie sie juz nawet bardzo wk***** i dlatego po lesie jezdzi straz lesna, właściciele, straż gminna i rzadziej policja, w tej kolejnosci. I wogóle się temu nie dziwię.Ps. Pustkow115 ty koniecznie chcesz aby cie zaprowadzic w miejsce gdzie cos mozna wykopac, tylko nikt juz nie zna takiego miejsca haha Eldorado sie skonczyło wiele lat temuPs2 W którym Odkrywcy bylo cos o Pustkowie? Jak dawno?
pustkow115 Napisano 4 Wrzesień 2008 Autor Napisano 4 Wrzesień 2008 Wiesz kucek masz racje ze tereny sa przeryte i ze sie nieoplaca szukac!. Ale ja nie szukam na ringach tylko jezdze na blizne i powiem ci ze fanty sie trafiaja np. pierscien totenkopf monetki i inne.. i babka mi naopowidala ze na polu orala i znalazla kilka klamer i monet a lusek tyle ze nie ma co zbierac.. wiec nie opowiadaj ze chce zeby ktos mnie zaprowadzil na miejsce gdzie moge cos zanlasc!! bo sam wiem gdzie szukac ... pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.