Wyro Napisano 25 Sierpień 2008 Autor Napisano 25 Sierpień 2008 Jadę z żoną i córeczką nad morze na 3-4 dni. Muszę wybrać miejscowość. Chciałbym to połączyć z eksploracją. Co radzicie? Tak, żeby było spokojnie (mała mieścina), ale historycznie ciekawie pod kątem poszukiwań.
220V Napisano 25 Sierpień 2008 Napisano 25 Sierpień 2008 ja od morza daleko mieszkam, ale czytając niedawno na ktorymś z forum o kopaniu w okolicach mierzei wiślanej, przykro sie robi że poszukiwacze-turyści (zapewne niektórzy miejscowi także) zostawiają po sobie niezły syf! mam na myśli niezakopane doły i kupę wykopanego szajsu na wierzchu!może odbiegam od tematu, ale wydaje mi się że zawsze warto przypominać o takich rzeczach - nie wykluczone, że sam będę gdzieś we wrzesniu nad naszym Bałtykiem ;)powodzenia w kopaniu i miłego wypoczynku!
ja20 Napisano 26 Sierpień 2008 Napisano 26 Sierpień 2008 Jeśli z dzieckiem to tylko i wyłącznie Piaski.Jest cisza spokój, wieczorami nie spotkasz pijanych dresików szukających zadymy, dziki chodzą po ulicach, albo leżą pod sklepem i czekają, aż im ktoś da coś do jedzenia, rano idziesz nad zalew za 6 zł kilogram leszcza świeżego, szczupak chyba po 15 zł, 2 sklepy ceny nie jakieś wygórowane.Znaleźć też tam możesz sporo, na plaży nie ma tłumów.Resztę poszukaj w necie, noclegi info na temat tego co się działo itp.Tylko dołki zasypuj, bo jak syf jednego dnia zostawisz to straż graniczna będzie Cię miała na oku i następnego dnia mandacik możesz wyłapać.My tam kopaliśmy dołki zasypywaliśmy i nikt nam słowa nie powiedział, mimo tego że starych dołów było mnóstwo.Dowiedziałem się, że tak naprawdę straż widzi kopiących często, mimo, że oni jej nie, ale jak nie zostawiasz burdelu, granicy nie przekraczasz to im się nie chce spisywać.
Wyro Napisano 26 Sierpień 2008 Autor Napisano 26 Sierpień 2008 Dzięki za rady. Sprawdze zaraz te dwie miejscowości. Dołki zawsze po sobie zakopuję, a złom zabieram. Jeśli ktoś ma jeszcze inny pomysł na Bałtyk - czekam na propozycję i z góry dziękuję.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.