cycor Napisano 25 Sierpień 2008 Autor Napisano 25 Sierpień 2008 Witam !Jest to mój post a zarazem temat. Na wstępie chciałbym z góry przeprosić za wszelkie błędy jakie niechybnie popełnię. Nie owijając w bawełnę, sprawa wygląda tak :Otóż w moim mieście (30km na NE od Krakowa) jest zatopiony czołg, z tego co sie dowiedziałem od ludzi utopił się w jakimś bagnie. Są dwie wersje, jedna mówi o tym ze jest to Rosyjski T-34 a druga wspomina o niemieckim, modelu niestety nie wiem.Co za tym idzie są też podane 2 lokalizacje w których sie utopił. Tyle dobrze że nie są oddalone od siebie, jest to odległość rzędu 200metrów.Teraz gorąca prośba do użytkowników forum, z tego co czytałem to po wypowiedziach niektórych śmiem twierdzić że wiedza więcej od moich nauczycieli historii :)Jak się zabrać za poszukiwania ? Na jakiej głębokości może ów czołg spoczywać ? Gdzie napisać w sprawie pomocy wydobycia tego czołgu.Dużym plusem jest fakt iż pole na którym czołg się rzekomo znajduje to nieużytek. W tym tygodniu dostane Rutusa :) więc przebadam teren. Proszę o pomoc i informacje. Co i jak robić.Dodam jeszcze że podobno były jakieś ekspedycje w celu odnalezienia tego czołga ale było to dawno więc sprzęt też mieli żaden...PozdrawiamWojtek
lukaszpol26 Napisano 25 Sierpień 2008 Napisano 25 Sierpień 2008 Kolego sam kolega tego na 100 % nie wyciągnie wydaje mi się ze nawed jak jakims cudem uda się wygrzebać go to bedzie kolega miał duuuze problemy z przechwywaniem go do piwnicy nie wejdzie :> Najlepiej napisac do programu Adama Sikorskiego Było nie minęło" jezeli to prawda to sie tym zajma a koledze ładnie podziekuj.a : Pozdrawiam Łp
Gniewkos Napisano 25 Sierpień 2008 Napisano 25 Sierpień 2008 Najpierw sprawdź i się upewnij, a potem alarmuj na forum. Takich czołgów jak twój były już dziesiątki na forum i niestety znikały po dwóch postach.Jak będziesz wiedział, że coś jest na 100% to wtedy można coś robić. Ludzie na wsiach potrafią mówić naprawdę różne rzeczy z zatopionego pistoletu zrobią czołg...Ale mimo tego życzę aby to była prawda
cycor Napisano 26 Sierpień 2008 Autor Napisano 26 Sierpień 2008 spokojnie, i tak go nie chce, dla mnie ważniejsza by była sława po jego wydobyciu hehe.Niebawem będzie rukus, poszukamy zobaczymy, a jak nie to zaczerpnę szerszej wiedzy na ten temat i wtedy zacznę działać w kierunku tak jak kolega lukaszpol napisał. Mam jeszcze ciekawe zdjęcia bunkrów które były by sporą atrakcja turystyczna ale lepiej postawić pomnik księdza za 700tys zł...PozdrawiamWojtek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.