Wojciech82 Napisano 24 Sierpień 2008 Autor Napisano 24 Sierpień 2008 WitamZ tego co mi wiadomo pistolet TT" i Pepeszka" strzelała na te same pociski... Czy da się rozróżnić z jakiego pistoletu była wystrzelona? Np po śladzie na spłonce? Z góry dziękuje
profos Napisano 24 Sierpień 2008 Napisano 24 Sierpień 2008 po zbiciu spłonki iglica z pistoletu TT pozostawia na spłonce ślad w kształcie łezki.
profos Napisano 24 Sierpień 2008 Napisano 24 Sierpień 2008 W TT, po wystrzale, zamek ryglowany jest poprzez przekoszenie lufy, dlatego iglica zostawia na spłonce taki właśnie ślad (łuska z prawej). W pepeszce ryglowanie następuje masą zamka, lufa jest nieruchoma, a zamek porusza się tylko wzdłużnie do osi lufy.
Wojciech82 Napisano 24 Sierpień 2008 Autor Napisano 24 Sierpień 2008 Dziękuje o wyczerpującą odpowiedź. Właśnie o to mi chodziło.
Pytanie
Wojciech82
Z tego co mi wiadomo pistolet TT" i Pepeszka" strzelała na te same pociski... Czy da się rozróżnić z jakiego pistoletu była wystrzelona? Np po śladzie na spłonce?
Z góry dziękuje
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.