kobala Napisano 22 Sierpień 2008 Autor Napisano 22 Sierpień 2008 Witam! Znalazłem to na lini okopów z okresu 1 wojny światowej. Czy ktoś wie co to dokładniej jest?Napisy: Spirit(f); rapid; express
MOZIX29 Napisano 23 Sierpień 2008 Napisano 23 Sierpień 2008 jest to prawdopodobnie tzw.kocher.pod spodem ustawialo sie naczynko ze spirytusem ktory sie podpalalo.taki sposob na szybkie okopowe gotowanie.pozdro
Wojciech82 Napisano 22 Sierpień 2008 Napisano 22 Sierpień 2008 Ewidentnie wygląda na podstawkę na gorące naczynia. Taki wynalazek aby po ściągnięci naczynia z kuchni nie spalić np drewnianego stołu.
kobala Napisano 22 Sierpień 2008 Autor Napisano 22 Sierpień 2008 Też tak właśnie podejrzewam ale pewien nie jestem. Zastanawia mnie napis. Spirty- może kawalek kuchenki spirytusowej. Ciekwae czy z epoki wojennej czy juz po?
Pytanie
kobala
Witam! Znalazłem to na lini okopów z okresu 1 wojny światowej. Czy ktoś wie co to dokładniej jest?
Napisy: Spirit(f); rapid; express
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.