acer Napisano 23 Sierpień 2008 Napisano 23 Sierpień 2008 acer bardzo dobrze wie co pisze, bo ty kolego zaczynasz od nowa swój styl" w wątku o Proximie.Znowu kasztanisz niedobry bo nie, be, do bani....ale jak zapytać co konkretnie nie tak, to od razu rozmywające odpowiedzi, albo wcale....Jak dla mnie przypadków nie ma.Albo pisz konkrety albo albo nie pisz tu wcale.
kowacz Napisano 23 Sierpień 2008 Napisano 23 Sierpień 2008 Witam serdecznie. Pozwolę sobie zabrać także głos w dyskusji. Jestem wiernym czytelnikiem tego forum, ale dopiero teraz dokonałem rejestracji. W poszukiwania bawię się już chwilę" i muszę przychylić się do spostrzeżeń Jakofako. Być może jego sposób wydawania sądów i opinii budzi skrajne emocje, jednak co do zasady trudno nie przyznać mu racji. Cenię polską inwencję, jednak dokonując prostego zestawienia pomiędzy sprzętem rodzimym i tym , co oferują wiodący producenci światowi widać, że dzieli nas przepaść minimum 15 letnia. Solaris był w moim posiadaniu dokładnie przez jeden sezon, ponieważ wyszedłem z założenia, że będzie kompromisem pomiędzy sprzętem archaicznym, a high-endowym. To błędne myślenie. Myślę, że nowe dziecko Pana Rutyny powiela stare błędy. Mam nadzieję, że się mylę. Wiele godzin w lesie spędziłem z najlepszym wykrywaczem do złomu wiadomego , czyli HS3 i nigdy go nie sprzedam-nie ma lepszego. biegałem także z White`s Classic, który jest od smętka niewiele gorszy. Jeśli jednak poszukujemy kolorowych drobiazgów, to należy zaopatrzyć się w piszczałkę tylko do tego celu przeznaczoną. Solaris się do tego NIE NADAWAŁ. Oby Proxima była czymś lepszym. Teraz jestem szczęśliwym posiadaczem sprzętu zachodniego producenta z Antypodów, jako kolejnego wykrywacza. Pragnę położyć szczególny nacisk na słowo KOLEJNEGO, ponieważ większość dyskusji sprowadza się do znalezienia rozwiązania uniwersalnego. Rzeczywistość jest bardziej brutalna i potwierdza się niestety powiedzenie : albo rybki, albo akwarium. Wykrywaczy trzeba mieć niestety kilka, w zależności czego się szuka.Albo się w to hobby inwestuje, albo później szczeka na forum,że coś jest lepsze, bo się to ma, a coś innego jest gorsze, bo mają inni, a mnie nie stać.Taki to niestety poziom dyskusji. Na marginesie, jestem pod wrażeniem ACE 250 w kategorii skuteczność-cena do poszukiwań kolorowych drobiazgów.Pozdrawiam
longwood Napisano 24 Sierpień 2008 Napisano 24 Sierpień 2008 panowie szkoda że nie wzieli udziału w dyskusji o StuGu na IOH, bo to chyba Wasza konwencja:-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.