niechludow Napisano 17 Sierpień 2008 Autor Napisano 17 Sierpień 2008 Wykrywacz cały czas podaje sygnał NIKIEL" , PTAB i RING. Podaje bez ustanku. Poprawiłem umocowanie kabla, poprawiłem wtyczkę, na chwilę pomogło ale tylko na chwilę. Może ktoś podpowie co zrobić?
Anarchista Napisano 17 Sierpień 2008 Napisano 17 Sierpień 2008 Pokombinuj jeszcze z tą wtyczką, sprawdź czy nie jest czymś zapachana itp. Chyba coś gdzieś nie styka we wtyczce/kablu/cewce. Ten wykrywacz ma tak że świruje jak się go włączy bez podłączonej sondy i właśnie daje ciągle jakieś bezsensowne sygnały, przynajmniej mój tak miał, możesz włączyć swój bez cewki i zobaczyć czy też będize sie tak zachowywał.
niechludow Napisano 17 Sierpień 2008 Autor Napisano 17 Sierpień 2008 Rzeczywiście , bez cewki także wydaje ty dzikie sygnały. Przypominam sobie, że wyżej opisane zachownie miało miejsce przy niskim ( sygnalizowanym) stanie bateri. Czy to może mieć związek?PS Sprawdzę kable.
Matias_o Napisano 17 Sierpień 2008 Napisano 17 Sierpień 2008 Mój na słabych bateriach też wariuje, to normalne.
Anarchista Napisano 18 Sierpień 2008 Napisano 18 Sierpień 2008 Co prawda nigdy nie miałem problemów z powodu słabych baterii, ale warto mu dać nowe, bo głupio by było jakby sie dopiero w serwisie okazało, że to jednak wina baterii :). Przy okazji można sprawdzić też styki, ewentualnuie przeczyścić.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.