kubek288 Napisano 17 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2008 Przeglądając ostatnio Wykaz obiektów opuszczonych i niewłaściwie zagospodarowanych - 1953 rok", pod numerem 15 znajduje się lakoniczny opis:Paw. gm. Strzegom, 4 km od Strzegomia Podziemna fabryka, wejście podminowane i zawalone." może wie ktoś coś o tym obiekcie? Ja jedynie wiem o fabryce w Goczałkowie Górnym lecz tam nie ma podziemi a jedynie magazyny na powierzchni, ale oczywiście mogę się mylić. proszę o informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Witam. Pamiętaj, że ten wykaz nie jest rzetelny. Ekipa go robiąca często nie sprawdzała do końca opisywanych obiektów, magazyny brała za hale fabryczne i odwrotnie. Kilka lat temu był o tym artykuł w drukowanym Odkrywcy. Grzebiuszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.