Skocz do zawartości

Garrett ACE 250 czy Minelab X-terra 30

dominik.zd

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
Który wykrywacz jest lepszy:
1.Minelab X-terra 30, czy
2.Garrett ACE 250?
Chodzi mi o poszukiwanie monet jak i militarki.
Wiele osób mówi, że ACE 250 jest tylko na drobnicę, ale niektórzy uważają, że można znaleźć nim hełm, bagnet itp.
Ciekawią mnie też zasięgi tych obu wykrywaczy dla monet i innych przedmiotów np. manierki.
No i przede wszystkim cena - czy warto wydać 699 zł na ACE, czy troszkę więcej na X-terrę?
Czekam na wasze opinie i z góry dziękuję :).
Pozdrawiam
Napisano
Do niedawna miałem terre30, natomiast kolega ma jeszcze ACE150. Powiem że oba zasięgi mają podobne. Terra ma wykonanie lepsze i chyba identyfikację. Generalnie nie dałbym za nią 1100 zł. Kupiłem ją na tzw. początek", ale szybko się przekonałem że ma za mały zasięg /5gr z ok. 15cm/. Ibecnie mam Proximę i jestem z niej zadowolony chociaż też wymaga małych zmian. Na twoim miejscu kupiłbym sobie na początek ACE 250, a jak Ci się to spodoba to szybko ją sprzedaż z małą stratą. POZDR.!!!
Napisano
Dzięki za rady!
Nie wiem jeszcze, który wybiorę. No tylko z zasięgami troszeczkę problem.
A tak przy okazji ACE 250 ma więcej tryb ów pracy niż X-terra 30.
Pozdrawiam
Napisano
Obydwa sprzęty są o podobnych parametrach.W przypadku Ace chcąc wyciągnąć żelazo musisz chodzić na All metal,na jewelry nie czuje liny stalowej o średnicy 2cm miałem taki przypadek.Pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie