Skocz do zawartości
  • 0

Czesci Foki 189 do id.

amsel44

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
amsel44 jesli szukasz coś o dwuogonowym rozpoznawczym Focke Wulf 189 Uhu to mam kilka częśi z takiej maszyny która lądowała awaryjnie k. Częstochowy w styczniu 45' i sporo materiałów - literatury i fotek
Fotki mogę wstawić za jakiś tydzień .
Napisz gdzie znalazłeś swoje części .

Pozdrawiam

1610
Napisano

Ten znaleziony przeze mnie ( tzn. jego części ) miał podobno wg. świadków - wtedy małych chłopców którzy go demolowali taki właśnie kolor srebrno - szary bez plam i białego maskowania , od spodu niebieski , niestety nikt nie pamięta numerów czy tarczy - godła jednostki , tylko czarne krzyże .( styczeń 1945 r. lot na trasie Częstochowa - Opole )

amsel44 podaj namiary na maila - wymienimy się materiałami a ja tutaj wstawię jeszcze kilka fajnych fotek Puchacza !

Napisano

Skrzynka amunicyjna do zdwojonego MG 81 - 7,9mm strzelca górnego i ogonowego z Focke Wulf 189 w porównaniu ze skrzynką do zwykłego MG 34-42 . Ta akurat ze strychu jednego dziadka .

Napisano
Zobacz moze sa jakies oznaczenia FL" ? na czesci (podaj), a mi to wyglada 1610. na jakas pradnice z regulatorami napiecia (+/-)
pozdro amsel44 :)
ps. jestem pewien ze na blaszanych deklach powinno byc FL" + cyfry

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie