Skocz do zawartości
  • 0

I.D. fancików" z wakacji.

ASZ71

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kolejny przedmiot.Nie mam pewności czy ma to coś wspólnego z militariami ale znaleziony został wraz z takowymi.
Średnica około 60 cm, grubość około 14cm i składa się z trzech warstw, waga 50-60 kg.Widoczne w środku kółka wykonane są z grubego drutu i przymocowane są do środkowej warstwy, na którą podokręcane są płytki tworzące zewnętrzne obudowy.Być może wewnętrzne elementy z kółkami obracały się.

Napisano
Dzięki za informację Walwuch.Lorus bardzo słabo znam się na motoryzacji czy tarcze sprzegła bywają tak duże i ciężkie jak podałem w opisie? Bardzo ciekawi mnie pokazane przeze mnie urządzenie elektryczne.Patrząc na jego kształt i wielkość można przypuszczać,że było ono zakładane na czoło przy pomocy pasków, być może przyczepionych do prostokątnych otworów (noszone jak obecnie noktowizory).Ale to są tylko moje przypuszczenia.
Napisano

Ta odznaka z runą Thoth" - jest to nic innego, jak Deutsches Jungvolk, organizacja dla chłopców w wieku 10 - 14 lat, czyli mówiąc prościej młode Hitlerjugend" :)
a tak wyglądała w epoce... Swoją drogą - zapewne leżała w kwaśnej glebie, w lesie iglastym? Bardzo cieniutki stan...

Napisano

c.d.3 Element otwiera się , w środku jest miejsce na wkręcenie żaróweczki.Kółeczko górnego elementu obraca się, można ustawić szybkę o kolorze białym lub niebieskim.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie