nadawca Napisano 14 Sierpień 2008 Autor Napisano 14 Sierpień 2008 Czy przyczyną niestabilności (błędne sygnały) może byc bateria. ????????????????????????? Wykrywacz wczesniej był oddany do serwisu gdzie ustalili ze przyczyną jest rozczelniona sonda.
pastuszek Napisano 14 Sierpień 2008 Napisano 14 Sierpień 2008 jaki wykrywacz?##czuołość zmniejszyć...\\\\
nadawca Napisano 14 Sierpień 2008 Autor Napisano 14 Sierpień 2008 wykrywacz zadna rewelacja bounty hanter quick silver.
longwood Napisano 14 Sierpień 2008 Napisano 14 Sierpień 2008 jak w emdeku nieszczelna sonda zamoknie to sie suszy i chodzi po staremu..Sprawdź - wysusz dobrze i zobacz na suchym terenie czy chodzi
egon10 Napisano 14 Sierpień 2008 Napisano 14 Sierpień 2008 Tak jak napisal kol.longwood,wilgoc w sondzie,moze tez byc uszkodzony przewod do cewki.proponuje poradzic sie Proscana.pzdr egon
upham18 Napisano 15 Sierpień 2008 Napisano 15 Sierpień 2008 Witam, kupiłem niedawno Garrett Ace 250, wykrywacz wariuje" gdy np podczas przeczesywania terenu zachaczy się o wystającą roślinę, liście albo kwiaty. Czy to normalne? pozdrawiam.
talgo Napisano 15 Sierpień 2008 Napisano 15 Sierpień 2008 zmniejsz czułość na wyswietlaczu i nie powinien ci się załańczać przy dotykaniu łodyg
Anarchista Napisano 15 Sierpień 2008 Napisano 15 Sierpień 2008 upham18, trudno powiedzieć czy to normalne. Zależy jak bardzo wykrywacz wariuje...Generalnie wykrywacz ma prawo się wzbudzać nawet przy lekkich uderzeniach np. w kępę trawy, natomiast przy kontakcie z bardziej delikatną roślinnością, która ustępuje pod cewką (jakas trawa, drobne chwasty, ściernisko) takie wzbudzanie powinno występować co najwyżej sporadycznie.Zwróć jeszcze uwagę czy nie masz luźno dyndającego kabla nad cewką. Taki zachaczający sie o rośliny kabel może powodować wzbudzanie wykrywki.
dzieci3 Napisano 17 Sierpień 2008 Napisano 17 Sierpień 2008 Podobne sytuacje miałem z Garretem,ale poradziłem sobie sprayem antystatycznym potraktowałem cewkę tym specyfikiem i cały wypad miałem bezstresowy.Pzdr.
nadawca Napisano 21 Sierpień 2008 Autor Napisano 21 Sierpień 2008 Wykrywacz wrócił z serwisu od Proscana i dalej zachowuje się jak przedtem nie wiem zobacze jeszcze jak przyjdą nowe akumulatorki moze wina lezy w bateriachPs Sonda została doszczelniona płynem ABS-em przez Proscana
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.