Skocz do zawartości

Cos się dzieje z wykrywaczem

nadawca

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy przyczyną niestabilności (błędne sygnały) może byc bateria. ????????????????????????? Wykrywacz wczesniej był oddany do serwisu gdzie ustalili ze przyczyną jest rozczelniona sonda.
Napisano
Witam, kupiłem niedawno Garrett Ace 250, wykrywacz wariuje" gdy np podczas przeczesywania terenu zachaczy się o wystającą roślinę, liście albo kwiaty. Czy to normalne? pozdrawiam.
Napisano
upham18, trudno powiedzieć czy to normalne. Zależy jak bardzo wykrywacz wariuje...
Generalnie wykrywacz ma prawo się wzbudzać nawet przy lekkich uderzeniach np. w kępę trawy, natomiast przy kontakcie z bardziej delikatną roślinnością, która ustępuje pod cewką (jakas trawa, drobne chwasty, ściernisko) takie wzbudzanie powinno występować co najwyżej sporadycznie.

Zwróć jeszcze uwagę czy nie masz luźno dyndającego kabla nad cewką. Taki zachaczający sie o rośliny kabel może powodować wzbudzanie wykrywki.
Napisano
Podobne sytuacje miałem z Garretem,ale poradziłem sobie sprayem antystatycznym potraktowałem cewkę tym specyfikiem i cały wypad miałem bezstresowy.Pzdr.
Napisano
Wykrywacz wrócił z serwisu od Proscana i dalej zachowuje się jak przedtem nie wiem zobacze jeszcze jak przyjdą nowe akumulatorki moze wina lezy w bateriach
Ps Sonda została doszczelniona płynem ABS-em przez Proscana

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie