Skocz do zawartości

Oryginał ?

michal123456789

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zniszczona i nadszarpnięta zębem czasu mosiężna część ,natomiast nakładka wydanie numizmatyczne ,bez śladu zarysowań ,zastanawiające zestawienie ,a na pewno budzące pewne wątpliwości .Pozdro...
Napisano

Wydaje mi się że te zaznaczone na czerwono cynowania zostały wykonane znacznie później (są jaśniejsze nie spatynowane ), wygląda na to że ktoś dołożył nową nakładkę do starej klamry .A wy co o tym myślicie .Pozdro...

Napisano
Ale lipa pod jakim względem?Oryginalna klamra i oryginalny medalion tyle,że połączone współcześnie?Oryginalna klamra i nieoryginalny medalion połączony współcześnie?Obie części nieoryginalne?
Napisano
możliwe że oryginał, na przykład znaleziony na jakimś strychu lub jakiejś suchej szafie,cuda się zdarzają, była na allegro klamra w tym stanie sprzedawana jako oryginał u sprzedawcy który miał tylko oryginały,dlaczego czepiacie się do sposobu cynowania? tak wyglądał też w oryginałach przecież
Napisano
jeszcze mam do dodania że bym się przyczepił do wieńca u dołu medalionu, w moich jest perfekcyjnie wykonany, ale przecież było wielu producentów
yasiooxx@wp.pl
Napisano
yasioo,to są moje spostrzeżenia .Tak cuda się zdarzają ,ale zauważ że mosiężna część nosi ślady używania i to długotrwałego :wygięty zaczep ,wytarty rant od pasa ,ogólny wygląd używanego przez lata przedmiotu .Natomiast nakładka ,zero zarysowań ,śladów zużycia ,po prostu nówka nie śmigana sztuka .Więc zastanawiam się jakim cudem ktoś kto nosił tą klamrę zużył tylko jedną jej część .Pozdro...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie