Tominew Napisano 13 Sierpień 2008 Autor Napisano 13 Sierpień 2008 Witam Wszystkich,W związku z tym że jutro wyjeżdzam w okolice Krzyża Wielkopolskiego i zabieram z soba wykrywkę, to zwracam się z prośbą do was o jakiekolwiek informacje na temat walk w okolicach Krzyża Wielkopolskiego. Jaki teren uważacie za dość ciekawy do eksploracji? Może okolice Choszczna?Co wiecie na temat walk w tym mieście. Z tego co słyszałem miasto Choszczno zostało okrążone, czy jakieś odziały sie uratowały?Prosze o wasze sugestie co do rejonu poszukiwań, na jakie fanty mogę sie spodziewać w okolicach Krzyża Wielkopolskiego.Jeśli ktoś ma ochotę na wspólne poszukiwania w tym rejonie to zapraszam, będę tam do niedzieli (17.08.2008 r). Czekam na wasze info.PozdrawiamTominew
bachna4 Napisano 12 Wrzesień 2008 Napisano 12 Wrzesień 2008 To nie będzie o Krzyżu, ale o VII Obwodzie AK Obroża". Trafiłeś w interesujący mnie temat. Mój znajomy brał udział w przechwytywaniu zrzutów i zna miejsca ukrycia arsenału. To pewnie masz już za sobą. Minęły 2 lata od Twojego wpisu na temat opaski. Szykuje się spotkanie żołnierzy pewnego oddziału. Czy chcesz tam być?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.