mistrzunio Napisano 11 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2008 Witam wszystkich.Tak jak w temacie mozecie mi powiedzeic jakoczysccic ta lunete z rdzy.Sa tma jeszcze szkielka ktorych nie chce zniszczyc(nie wiem jak zabardzo sie za to zabrac).Czyscic mechanicznie, czy jak?Prosze o pomoc.Brak mi doswiadczenia w konserwacji,niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 Ja tam bym dał to do elektrolizy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yahny Napisano 21 Sierpień 2008 Share Napisano 21 Sierpień 2008 Piękna :)Elektroliza oczywiście.Szkło pokryje się osadem, który usuniesz potem szmatką.3 godzinki elktro / delikatnie szczotą drucianą/ ropa, albo wd 40/ znowu w świeżą elektrolize i tak do skutku.Doczytaj, czy alu wytrzymuje elektrolize, bo już nie pamiętam. (jest na forum) Jeżeli nie, to zaklej je taśmą, lub silikonem na oddzielaczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 21 Sierpień 2008 Share Napisano 21 Sierpień 2008 Alu raczej nie wytrzyma elektrolizy. Może namoczyć w nafcie i próbować demontować alu przed elektrolizą.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.