goral Napisano 5 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2008 W imieniu Biura Promocji Miasta Warszawy oraz Grupy Historycznej grupowanie Radosław" chciałbym zaprosić na inscenizacje epizodów z Powstania Warszawskiego pt. Mokotów 1944" przedstawiającą inscenizację wydarzeń na Mokotowie podczas Powstania WarszawskiegoInscenizacja odbędzie się w parku przy Pałacyku Szustra w kwadracie ulic Puławska, Dworkowa, Belgijskaw tej inscenizacji wezmą udział jako oddziały powstańcze:- Stowarzyszenie Grupa Historyczna „Zgrupowanie Radosław”,- Grupa Rekonstrukcji Historycznej „Parasol”,- Trójmiejska Grupa Rekonstrukcji Historycznej „Śródmieście”,- Grupa Rekonstrukcji Historycznej „Wigry”,- Przemyskie Stowarzyszenie Rekonstrukcji Historycznej X D.O.K"- Lubuskie Towarzystwo Rekonstrukcji Historycznej- Stowarzyszenie Grupa Rekonstrukcji Historycznej 3 Bastion Grolman Jako oddziały niemieckie wystapią:- Stowarzyszenie Grupa Rekonstrukcji Historycznej 3 Bastion Grolman- Grupa Rekonstrukcji Historycznej Wiking"- Przemyskie Stowarzyszenie Rekonstrukcji Historycznej X D.O.K"- Grupa Inscenizacji Historycznych Pomerania 1945"- Grupa Rekonstrukcji Historycznej Rhein"- Grupa Rekonstrukcji Historycznej 7AA"- Lubuskie Towarzystwo Rekonstrukcji Historycznej- Grupa Rekonstrukcji Historycznej Festung Breslau"- Grupa Rekonstrukcji Historycznej KampfGruppe Adler"- Grupa Rekonstrukcji Historycznej Front Wschodni 1944/1945"oraz koledzy ze Słowacji z grupy KVH CarpathiaInscenizacja rozpocznie sie w momencie zakończenia odgrywania Marszu Mokotowa" o godzinie 17.00ZapraszamMaciej goral" Góralskikoordynator grup odtwarzajacych wojska niemiemieckieSGRH 3 Bastion Grolman" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sturmpionier Napisano 5 Sierpień 2008 Share Napisano 5 Sierpień 2008 Maćku, jeszcze my jako Oddziały niemieckie", chyba że coś się zmieniło?PozdrawiamStegeGRH Pionier 39" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral Napisano 6 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2008 Przepraszam najmocniej za moją skleroze i prosze o wybacznie kolegów z Grupy Rekonstrukcji Historycznej Pionier 39" których zapomnialem wymienic w składzie GRH odtwarzających stronę niemiecką podczas inscenizacji Mokotów 1944" a bez nich przecież dużo kolorytu strony niemieckiej zabrakniePozdrawiam i raz jeszcze przepraszamMaciej goral" GóralskiSGRH 3 Bastion Grolman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARTUT Napisano 6 Sierpień 2008 Share Napisano 6 Sierpień 2008 Inscenizacja nieźle się zapowiada! Kto robi pirotechnikę i dowozi broń? KA&ER? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral Napisano 6 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2008 Zapowiada się ciekawie i wierzę że taka będzie..:)Broń będzie z róznych źródeł..;)Pirotechnikę robi Robert z Torunia.PozdrawiamMaciej goral" GóralskiSGRH 3 Bastion Grolman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viktor Napisano 6 Sierpień 2008 Share Napisano 6 Sierpień 2008 Małe sprostowanie: nie - Trójmiejska Grupa Rekonstrukcji Historycznej „Śródmieście”, a Grupa Rekonstrukcji Historycznej „Śródmieście”.Pozdrawiam.Wiktor StrzeleckiGRH Śródmieście" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sturmpionier Napisano 6 Sierpień 2008 Share Napisano 6 Sierpień 2008 W porządku, przeprosiny przyjęte:)Do zobaczenia na próbach!PozdrawiamStg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral Napisano 7 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2008 Panowie za błędy swoje przepraszam poprostu troche późno pisałem tego posta i prosze o wybaczenie mych fauli..:dA więc Trójmiejska Grupa Rekonstrukcji Historycznychoraz Grupa Rekonstrukcji Historycznych Śródmieście"Tak powienno by poprawnie mam nadzieje że błędów już nie będzie..:DPozdrawiam i przepraszam raz jeszcze.Maciej goral" GóralskiSGRH 3 Bastion Grolman" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 Panowie nie punktujcie Górala, na pewno chłop zalatany jest, po wszystkim podziękuje wszystkim pięknie i wtedy się nie pomyli, mogę go przypilnować ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odkrywca7 Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 ooooo!!! militarni.pl ożyli... pojawiły się zdjęcia z próby. Nietoperzu czyżbyś powrócił??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 8 Sierpień 2008 Share Napisano 8 Sierpień 2008 weźcie parasole http://umold.meteo.pl/java/mgram.php?x=18&y=13&lang=0&ver=&ikonka=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral Napisano 8 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2008 Dunczyk wielkie dzieki..Napewno z Twej pomocy skorzystam..:Dokejos ciiii nie starsz.. i nie wywoluj wilka z lasuuu....PozdrawiamgoralSGRH 3 Bastion Grolman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sifried Napisano 8 Sierpień 2008 Share Napisano 8 Sierpień 2008 co serwis to prognozahttp://www.pogodynka.pl/miasto.php?miasto=warszawatu o wiele lepiej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braun Napisano 9 Sierpień 2008 Share Napisano 9 Sierpień 2008 inscenizacja cudo (porównywalna z PWPW) i Duże Dzięki dla Grup Rekonstrukcji Mi sie podobało.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Red_Star-01 Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 Fakt padało na szczęście tylko na próbie. Była to Najlepsza Inscenizacja" w której miałem przyjemnność uczestniczyć czynnie. Wspaniała organizacja oraz dbałość o detale.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 niestety dla czesci publicznosci w dole przez całą impreze nic sie nie działo az do momentu ostattniego ataku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soli Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 WitamW imieniu GRH SAN" chciałbym jeszcze raz podziękować wszystkim organizatorom za możliwość udziału w rekonstrukcji.Przepraszam jak się z kimś nie pożegnaliśmy niestety mieliśmy autobus. Pozdrowienia dla wszystkich i do zobaczenia na następnych rekonstrukcjach. Ps. Damian dzięki za pomoc i zaangażowanie w nasz przyjazd i powrót.Ps1. Piotrek i Kuba dzięki za podwiezienie.PozdrawiamŁukasz SolonGRH SAN" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik1 Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 Cześć i czołem, poniżej zamieszczam link do stronki z gorącymi jeszcze fotkami autorstwa mojej żony z wczoraj.Dzięki za udaną imprezę , choć dla nas zaczęła się ona dopiero na koniec jak wspomniał okejos.Mimo wszystko fajnie było was znowu zobaczyć...pozdrawiamWolfikhttp://picasaweb.google.pl/witowskiprzemek/MOKOTW1944 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 WitamByłem, i widziałem, bardzo mi się podobało, jedyne co mi się nie podobało, to po każdej oddanej serii, MG musiało zostać przeładowane, oraz że niektórzy Niemcy" mieli polskie mausery, czy jakieś hiszpany. A tak było super.PozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 Może ktoś zrobił jakies lepsze wideo?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 niestety....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 Ja kręciłem troszkę z aparatu, jak złożę to wrzucę na youtube, bo rozmiarowo żeby przesłać mailem to chyba nie pojdzie:)PozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 http://ww6.tvp.pl/6692,20080810769265.strona 4,35 ale malutko pokazali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WLA42 Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 Witam!Byłem - widziałem. Robota na wysokim poziomie - nie ma dwóch zdań! Owszem kilka szczegółów nie zbyt wygodnych dla publiczności - np. dłuższe chwile ciszy w głośnikach-gdy nie było wiadomo co będzie za chwilę się działo, brak defilady po akcji uczestników całej Rekonstrukcji przy barierkach i przed trybuną z Weteranami 44. Może telebim też troszkę inaczej należało ustawić pod kątem w stronę publiki w rejonie karetki i punktu postoju Rosie...Ale błędów nie robi ten co nic nie robi.Zastanawiać może pasja z jaką odtwarzane jest wojsko niemieckie-ale może się czepiam-może przewrażliwiony jestem..oby.Ale za to rekompensata w postaci wzruszającej, pięknej uroczystości Radosława".Mam 46 minut Video - kręcone z rejonu postoju Rosi" od momentu wjazdu Blitza z germańcami na pace i Flakiem do momentu wjazdu Rosi" na pole walki. Nie wiem jak toto i gdzie umieścić w celu oglądania przez ewentualnych chętnych-pobróbuję na youtubie.Dziękuję za możliwośc poczucia Tamtych Chwil w wersji LIVE.Fajnie, że jest z kogo brać wzór w organizacji nowych rekonstrukcji w niedalekiej przyszłości-mam nadzieję, że cyklicznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 Myslę ze lepiej bedzie na google video w całosci, bo na youtube tylko 10-minutowe filmy moga byc chyba.PozdrOPS. Ja swój wrzucę niedługo, co prawda 10minutowy ale jest;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.