moro92 Napisano 4 Sierpień 2008 Autor Napisano 4 Sierpień 2008 Witam poszukuję zdjęć materiału którego używano do szycia czasz spadochronowych w LWP,używano go również do szycia kombinezonów przez żołnierzy wojsk powietrzno desantowych
Skok Napisano 4 Sierpień 2008 Napisano 4 Sierpień 2008 http://img.photobucket.com/albums/v356/Skok/m35.jpgJa mam taką czasze tego małego spadochronu który wyciąga właściwą czasze (nie mogę sobie przypomnieć właściwej nazwy). Na fotce robi jako tło. Jako foto z przed 4 lat z radosną twórczością kamuflażu na hemie m40 :-P Jeśli chcesz lepsze fotki to musisz poczekać, bo nie mogę znaleźć tej czaszy.Pozdr
Hansdekawka Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 Te spadochrony nazywały sie SDW" spadochron desantowy wojskowy.82,5 metra kwadratowego powierzchni miała czasza.Skakałem na tych spadochronach.
Skok Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 Hansdekawka << Dokładnie tak widnieje na pieczątce :-)
esterendensen Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 Hans-Dla Ciebie pewnie byla wersja wzmocniona tego spadochronu o powierzchni przynajmniej 100 m kwadratowych.
Hansdekawka Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 Nie , skakałem na wersji standardowej.Było to 20+parę lat temu, wtedy byłem jeszcze piękny, szczupły i młody, teraz jestem już tylko piękny.
Marcin Legnica Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 Ten materiał to tkanina torlenowa, spróbuj znaleźć coś w internecie pod tą nazwą
Buka Napisano 13 Listopad 2008 Napisano 13 Listopad 2008 Ten spadochronik co wyciąga czaszę główną nazywa się pilocik :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.