kilgore Napisano 4 Sierpień 2008 Autor Napisano 4 Sierpień 2008 Witam.W miejscu gdzie podobno był młyn, zamiast zakopanego skarbu młynarza znalazłem tylko kilka sztuk takich stożkowych kulek (i garstke prl-owskich pieniążków).Czy to muszkietówki?Z jakiego to okresu?(dla porównania wielkości kulki- standardy)
emilwkpg Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 elo ja tam mysle ze skoro kolo mlyna to znalazles to moga byc od jakis lozysk lub zarn. chociaz sam niewiem ale jak kiedys wystawilem kule armatnia to koles powiedzial ze to moze byc kula od mlyna :| niewiem sam dziwna sprawa ale w sumie bardziej podoba mi sie opcja ze to muszkietowki :D
ArturS Napisano 4 Sierpień 2008 Napisano 4 Sierpień 2008 Cześć mam podobne i też sądze że to są kule muszkietowe.
Jaro5 Napisano 5 Sierpień 2008 Napisano 5 Sierpień 2008 ja tam mysle ze skoro kolo mlyna to znalazles to moga byc od jakis lozysk lub zarn."Błyskotliwa teoria :)Ołów jest tak twardy że idealnie nadaje sie do wykorzystania do powyższych urządzeń ;)
kilgore Napisano 4 Sierpień 2008 Autor Napisano 4 Sierpień 2008 Dzięki ,sprawdziłem,miałem prawo nie wiedzieć
Pytanie
kilgore
Witam.W miejscu gdzie podobno był młyn, zamiast zakopanego skarbu młynarza znalazłem tylko kilka sztuk takich stożkowych kulek (i garstke prl-owskich pieniążków).Czy to muszkietówki?Z jakiego to okresu?(dla porównania wielkości kulki- standardy)
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.