Skocz do zawartości

Lubiąż drógi Katyń ???

Tomek22

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.

Tomek22 na Linii Odry nie ma zamurowanych schronów. A na zdjęciu zamieszczonym przez Ciebie jakoś nie widać zamurowania.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Grzebiuszka 23:52 26-09-2008
Napisano
Zamórowało mnie dogłembnie.
Niespecjalnie się zgadzam z poglądami Parowoza (Parowóza ?), ale rzeczywiście akich głąbów to jeszcze chyba" nie spotkałem.
Ludzie ! - piszcie po polsku - bo to chyba jakiś bełkot jest. Zeby to było jeszcze w czasach PRL-u, to bym mógł jeszcze zrozumieć, że nie chciało się uczyć. A wygląda na to, że na forum zaglądają barbarzyńcy z Walki o ogień". Ani be, ani me , ani kukuryku.

Pozdrawiam wszystkich (mimo wszystko) półanalfabetów i półalfabetów.

Badylarz
Napisano
Parowóz do krypty i na wieży katedry jest totalny zakaz wstępu!!!!!!..i nie pisz bzdur o tym że można sobie zwiedzać kryptę jak nie wierzysz to pojedź sam i sprawdź to. a przydałaby ci się wycieczka do Lubiąża. bo to piękny pałac
Napisano
Pałac??? - ja zawsze myslałem że to klasztor.W krypcie byłem kilka razy , nie ma tam nic ciekawego oprócz truposzów zakonników
Zamurowane bunkry - bzdura ,znam wszystkie od Ścinawy do Brzegu - żaden nie jest zamurowany
Napisano
a na twoim zdjęciu -choć jest za małe na identyfikację jest prawdopodobnie budowla z oczyszczalni ścieków w Lubiązu polozonej między dolnym a górnym Lubiązem w poblizu ruskiego pomnika
Napisano
jesli juz chcesz pogrzebac z wykrywka w okolicy Lubiąza -to spróbuj w miejscach gdzie były ruskie przeprawy , z jednej i drugiej strony Odry
Jedna była własnie w okolicy pomnika kolo oczyszczalni ,drugi na starej stacji promowej
Połaz sobie po lesie po drugiej stronie od wsi Rogów - jest tam stary szlak zwany do dzisiaj droga klasztorną -bruk z otoczaków prawie juz całkowicie zakryty runem leśnym a droga prowadziła do przeprawy na klasztor
W podziemia w Lubiązu raczej nie wierz - ten mit powstał na potrzebe zainteresowania ludzi klasztorem popadającym w ruine i swietnie się sprawdzil w tym celu
Budowa jakichkolwiek podziemi w tym terenie i warunkach gruntowych mija sie z rozsadkiem - a tego raczej Niemcom nie brakowało
Pozdrawiam
Parowóz
Napisano
Witam. Oto link do zdjęć ze szczątkami ludzi w podziemiach Lubiąża
http://www.odkrywca.pl/slajd.php?gn=lubiaz&f=e.jpg

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Grzebiuszka 23:57 26-09-2008
Napisano
PAROWÓZ NA LINI ODRY JEST 8 BUNKRÓW I Z TEGO TYLKO JEDEN JEST NIE ZAMÓROWANY MÓWIĘ O TYCH OD STRONY ROGOWA.A TEN KOLEGA CO NAPISAŁ ZE TE ZDIĘCIA TO OCZYSZCZALNIA TO NIECH LEPIEJ SIE NIE ODZYWA BO WIDZE ŻE NIGDY TAM NIE BYŁ POZDRAWIAM KOLEDZY I NIE PIŚCIE BZDUR BO TO FORUM ODKRYWCÓW A NIE GADU GADU.

Tomek22 -dlaczego krzyczysz!!! I zwracaj uwagę na ortografię.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Grzebiuszka 23:59 26-09-2008
  • 3 weeks later...
Napisano
ciekawie opisal to zagadnienie Leszek Adamczewski w ksiazce Zlowieszcze Gory-Sladami wojennych tajemnic,jest tam sporo wiadomosci lacznie ze wspomnieniami ewangielickiego proboszcza ktory tam uzedowal,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie