Skocz do zawartości

Czy ktos szuka pod Tłuszczem ?

jakuza43

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ja w weekend razem z kumplem szukaliśmy starego młyna którego juz nie ma w okolicach wsi młynarze, pewien starszy pan nas tam oprowadzał. Ale z uwagi na to że wyregulowali za komuny rzeczkę na której był trudno teraz trafić na miejsce.
Napisano
Na Młynarze to już chyba jest kawałek byłem tam na rybkach, A ja teraz uparłem się na Sujejów lasy tam stare.. ciekawe i takie przerażające....
pozdro.
Napisano
coś konkretnego wychodzi tam czy nic?

ps. Tam koło młynarzy kumpel teraz w sobote trafił fajna odznakę ruską dla gwardzistów nadawaną od 1943roku.

kurde a ja nic nie znalazłem
Napisano
mi sie wydaje ze wszystko w okolicy Tłuszcza jest juz przeszukane,gdzie nie pojade to same dołki .ostatnio w niedziele trafiła mi sie KATIUSZA z silnikiem i ładunkiem ,w Klembowie,ale miejsce było dosc trudne ,w kszaczorach hehehe
Napisano

Skoro już biegacie po okolicach Tłuszcza to może ktoś przypadkiem wypatrzył tam coś takiego jak na zdjęciu obok ?
To oczywiście podstawa pod niemiecki radar typu Wurzburg-Riese". Z pewnych informacji wynika, że gdzieś koło Tłuszcza funkcjonowała kompania radarowa więc teoretycznie powinny być nawet dwie takie podstawy.

pzdr.
Alkali

Napisano
Panowie czytajcie uważnie teksty ;) przecież wyraźnie napisałem :
at Tluszcz, near Warschau" czyli w Tłuszczu koło Warszawy !
Dla jasności, chodzi mi o ten Tłuszcz za Wołominem bo jest jeszcze wieś o takiej nazwie koło Makowa Mazowieckiego :)

Alkali
Napisano
niestety watpie by cos takiego bylo tu w Tłuszczu...wiedziałbym o tym,byc moze jest to juz na terenie prywatnym do ktorego jest ograniczony dostep,lub poprostu zostało zniszczone.w histori Tłuszcza nie słyszałem o radarach,słyszalem o walce tygrysa i teciaka kolo cmentarza,o czterech tygrysach za rzeczka i kilka rozwalonych teciaków za strugą .itp.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie