anton1984 Napisano 3 Sierpień 2008 Autor Napisano 3 Sierpień 2008 Czy ktoś może mi powiedzieć coś więcej o tym zegarze? Może jakaś strona na której znajduje się budowa i zasada działania.Ocaliłem go przed spieniężeniem na złomie:)
anton1984 Napisano 3 Sierpień 2008 Autor Napisano 3 Sierpień 2008 Wymiary to:wysokość ok. 1mszerokość ok. 70cmgłębokość ok. 55cm
marych50 Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 Wygląda toto jak mechanizm wieżowego zegara.
anton1984 Napisano 3 Sierpień 2008 Autor Napisano 3 Sierpień 2008 Bo to jest mechanizm wieżowego zegara. Potrzebuje wszelkich informacji na jego temat. Znajdował się on w starym poniemieckim majątku. Pochodzi on z początku XIXw.
marych50 Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 Miejsce z którego pochodzi ten mechanizm już znasz.Teraz pozostają dokładne oględziny tego mechanizmu w poszukiwaniu jakichś sygnatur pozwalających na identyfikację producenta czy też warsztatu zegarmistrza.
Pytanie
anton1984
Czy ktoś może mi powiedzieć coś więcej o tym zegarze? Może jakaś strona na której znajduje się budowa i zasada działania.
Ocaliłem go przed spieniężeniem na złomie:)
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.