Chodzi mi o taką ponad stuletnią mapę sztabową armii pruskiej lub austriackiej. Wyblakłym granatowym kolorem naniesione są linie. W związku z tym mam pytanie do kolegów: jak myślicie? Czy naniesione linie to granice ówczesnych powiatów czy też droga przemieszczania się jakiegoś oddziału? A może jeszcze coś innego? I jeszcze jedno pytanie w temacie: Może ktoś zna legendę do takiej mapy? Traper może ty? Interesuje mnie np. jakie znaczenie mają linie przerywane w stosunku do linii ciągłych, co oznaczają kwadraciki z daszkiem i z krzyżykiem na wierzchu kiedy np. Kościół to kółko z krzyżykiem itp. historie. Z góry dziękuję i pozdrawiam ;)
Pytanie
wujekblacha
Chodzi mi o taką ponad stuletnią mapę sztabową armii pruskiej lub austriackiej. Wyblakłym granatowym kolorem naniesione są linie. W związku z tym mam pytanie do kolegów: jak myślicie? Czy naniesione linie to granice ówczesnych powiatów czy też droga przemieszczania się jakiegoś oddziału? A może jeszcze coś innego?
I jeszcze jedno pytanie w temacie: Może ktoś zna legendę do takiej mapy? Traper może ty? Interesuje mnie np. jakie znaczenie mają linie przerywane w stosunku do linii ciągłych, co oznaczają kwadraciki z daszkiem i z krzyżykiem na wierzchu kiedy np. Kościół to kółko z krzyżykiem itp. historie.
Z góry dziękuję i pozdrawiam ;)
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.