hayabusarider Napisano 29 Lipiec 2008 Autor Napisano 29 Lipiec 2008 Witam, czy potencjometr gałka" ground adjust" kręcić się powinna w nieskończoność lewa,prawa?? nie ma klik"??U mnie kręci się w koło , nie mając początku skali. Czy tak ma być?Nie mogę sobie poradzić z dostrojeniem do gruntu
wilhelm6 Napisano 30 Lipiec 2008 Napisano 30 Lipiec 2008 Witam!Zakres regulacji tego potencjometra ma swój początek i koniec :) Jest on ledwo wyczuwalny. Między początkiem a końcem zakresu regulacji jest bodajże 3 i 3/4 obrotu.Możesz spojrzeć z boku kręcąc potencjometrem jak kręci się ośka a w pewnej chwili przestaje mimo że nadal kręcisz gałkąpozdrawiamwilhelm6
kigen Napisano 30 Lipiec 2008 Napisano 30 Lipiec 2008 Witam!To chyba standard w produktach tej firmy, tak samo mam w Tesoro Eldorado. Pozdrawiam!
Raned Napisano 31 Lipiec 2008 Napisano 31 Lipiec 2008 Opór na krańcach jest łatwo wyczuwalny. Niektórzy aby zwiększyć opór potencjometrów zakładają oringi, niemniej jednak nie powinno się umieszczać oringu pod potencjometrem Ground Adjust. Ponieważ kupiłeś Tejona używanego sprawdź, czy nie ma podłożonego oringu pod gałką i jeżeli jest to go usuń.
hayabusarider Napisano 31 Lipiec 2008 Autor Napisano 31 Lipiec 2008 Dzięki Wielkie za odpowiedź. Potencjometr sprawny -- dokładnie jest tak jak piszecie.Do Raneda:A co do potencjometrów w Tesoro, długą mają żywotność?I czy ewentualna naprawa- wymiana jest w ramach gwarancji?Tak pytam zapobiegawczo informacyjnie na przyszłość.
Raned Napisano 1 Sierpień 2008 Napisano 1 Sierpień 2008 A jaka jest różnica między potencjometrem Tesoro a jakimkolwiek innym potencjometrem? Niektóre przedwojenne radia wciąż mają niewymienione potencjometry i grają.
Raned Napisano 1 Sierpień 2008 Napisano 1 Sierpień 2008 Dla przykładu mam dwudziestoośmioletni Tesoro Mayan i potencjometry działają bajkowo.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.