adamoovv Napisano 24 Lipiec 2008 Autor Napisano 24 Lipiec 2008 Witam kolegów.Mam pytanie .Czy można posiadać legalnie w domu; 1-.drewniana kolbę z 1945.2 -Skorupę pustą granatu,skorupę granatnika ,pusta minę wykonana przed 1945.3-puste przewiercone z boku łuski zbite spłonki.Proszę porady, tak wiele sie czyta o nalotach .
maro20 Napisano 24 Lipiec 2008 Napisano 24 Lipiec 2008 teoretycznie można ale zanim zdążysz to udowodnić zabiora ci fanty/nigdy ich nie odzyskasz/a sprawa bedzie sie ciagnac przez 1-2 lata.Potem cie zrehabilituja ale co sie nacierpisz to twoje!
adamoovv Napisano 24 Lipiec 2008 Autor Napisano 24 Lipiec 2008 Ale na jakiej podstawie moga cos zabrac ,czy zabronione jest kolekcjonowanie militatii.Jesli cos zabiora to musza oddac do 7 dni.
zancus Napisano 24 Lipiec 2008 Napisano 24 Lipiec 2008 prawo swoje a życie swoje. Od dwóch lat walczę o zwrot do mojego muzeum karabinów 29-tek. Sprawa oparła się o Komendanta Głównego. I co? Prawo mam po mojej stronie, ale te 29-ki są zbyt łakomym kąskiem, żeby je tak bez walki oddali.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.